Stigmata

Szerző: Michael Hesemann

Kategória: Történelem
ISBN szám: 978-963-27761-8-7
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 310

3600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A stigmák a keresztény misztika legtitokzatosabb jelenségei közé tartoznak. A vérző sebek általában éjszaka, Jézus keresztjének szemlélése közben tűnnek elő a kiválasztottak testén, s ezekhez időnként a lebegés, a bilokáció vagy a jövőbe látás képessége is társul. Egyesek közülük évekig nem esznek semmit, csak az Oltáriszentséget veszik magukhoz, sebeikből rózsaillat árad, s haláluk után a testük romolhatatlanná válik, vagyis ép marad.

Hívők és  kételkedők évszázadok óta vitatkoznak: vajon mindez csoda, önszuggesztió vagy ügyes csalás? Mindenesetre Konnersreuthi Neumann Terézt, Pietrelcinai Szent Piót vagy Giorgo Bongiovannit modern műszerek segítségével orvosok, pszichiáterek és egyházi szakemberek is hosszasan vizsgálták, gyakran eleve szkeptikus hozzáállással, mégsem találtak természetes magyarázatot sebeikre.

Michael Hesemann Assisi Szent Ferenctől kezdve az ezredfordulóig mutatja be a stigmákat viselő ismert és kevésbé ismert embereket, a személyükre vonatkozó egyházi megítélést és a tudományos vizsgálatok eredményeit, nem hallgatva el az olykor problémás eseteket sem. Bár a jelenség mai ismereteink szerint szétfeszíti a természet törvényeit, a szerző mégis az olvasóra bízza a döntést: vajon ezek az emberek valóban Krisztus sebhelyeit viselik testükön?

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Kovács Péter: Pilinszky közelében

Kovács Péter

Pilinszky közelében
2. kiadás

3500 Ft

Michael Hesemann: A Názáreti Jézus

Michael Hesemann

A Názáreti Jézus

3200 Ft