Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek

Tökéletes pajtás

Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek

Szerző: Gary Chapman

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-28832-0-5
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Méret: 213x265 mm
Kötés: keménytáblás

3200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek.

Látogass el Dani és Dorka társaságában Geri bácsi Állatparkjába, ahol egy felejthetetlen születésnapi zsúr keretében nem csupán a „tökéletes pajtásod” találhatod meg, hanem azt is megtudhatod, milyen szeretetnyelvet beszélsz!

Gary Chapman és Rick Osborne gyermekkönyve elsősorban kisiskolásoknak íródott, ám a különböző játékos feladatok a kisebb testvérek figyelmét is leköthetik, igazi családi élménnyé varázsolva ezzel a közös olvasást. A történet végén egy gyerekeknek készült szeretetnyelvteszt is található, melynek segítségével ráébreszthetjük őket az általuk beszélt nyelv(ek) jellemzőire.

Petra a tanyasi állatokhoz érve beleszippantott a levegőbe, majd nagyot tüsszentett.
– Hűha! Milyen friss szénaillat van! – lelkendezett.
– Vajon merre lehet az állatsimogató? – tűnődött Dorka.
Vau, vau! – szaladt el Dani mellett egy kutyus, és segítőkészen kitárt előttük egy kaput, amelyen ez a felirat állt: „Állatsimogató”.
– Jó kutyus! – dicsérte meg Petra.
Az állatsimogatóban megpillantották Dorka másik barátnőjét, Zsófit, amint éppen egy hatalmas, hosszú fülű nyuszit simogatott.
– Boldog szülinapot! – pattant fel vidáman, s míg egyik kezében a nyuszit szorongatta, másik kezével sorra megölelte barátait. Aztán megmutatta nekik, melyek a legpuhább szőrű állatok, akiket a legjobban lehet dédelgetni.

[…]

– Végül Dorka következik – jelentette be Geri bácsi.
Dorka tapsikolt örömében, Dani viszont elszomorodott.
„Ezek szerint én tényleg nem kapok ma hozzám illő pajtást” – gondolta.
– Dorka úgy érkezett ide, hogy az apukája mellett ült az autóban – folytatta Geri bácsi. – Az állatparkot a testvérével akarta végigjárni. Később minden barátjához odament, hogy egyenként köszönje meg a tőlük kapott ajándékokat. Még arra is szakított időt, hogy a lufijaguárját bemutassa az állatkerti cicának.
A gyerekek nevettek.
– IDEJE kitalálnotok Dorka szeretetnyelvét!
– Minőségi idő! – kiáltották a gyerekek.
– Így igaz! Dorka szívesen tölt időt azokkal, akiket szeret. Cicc, cicc!
– mondta Geri bácsi.
Dorka felpattant a helyéről, és hirtelen nagyon kurjantott örömében, mert most már tudta ki lesz az ő tökéletes társa. A barátságos cica ugrott a karjába hatalmas szökkenéssel, Dorka pedig ujjongva pörgött-forgott vele.
– Ő Horáciusz, a perzsamacska – mondta Geri bácsi. – A neve eredetileg azt jelenti, „idő”. Árnyékként fog követni téged mindenhová, hogy minél több időt tölthessen veled.

[…]

A gyerekek elcsendesedtek. Dani elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában, és elkezdte összeszedegetni a szétdobált csomagolópapírokat. Amikor az első adagot jókora papírgalacsinná gyűrte, Alex odatrappolt hozzá, és kivette a kezéből.
Dani újabb adag papírt gyűjtött össze, miközben Alex az előző kupacot a kukába dobta. Aztán orrával középre tologatta a dobozokat, majd a második adag papírral is a kukához szaladt. Végül megtalálta Dani törölközőjét, és odavitte neki, hogy jobbkedvre derítse. Dorka nevetése törte meg a csendet.
Dani sértődötten pillantott rá, majd a földre kuporodott, és azon nyomban eltört nála a mécses. Dorka ekkor Danit és a kutyus nyakát is átölelte.
– Hiszen Alex számodra a tökéletes pajtás, Dani! – vigasztalta a testvérét.
Egyszerre mindannyian világosan látták: csakugyan Alex a tökéletes társ Dani számára!
– Tényleg! – lelkendezett Petra. – Pont olyan segítőkész, mint amilyen te vagy. Te is folyton kedveskedsz másoknak, például kinyitod előttünk az ajtót, a kezünkbe adod a nyomunkban járó kis állatkákat, vagy segítesz szétosztani a pizzát.
– Krrr! Kedveskedsz, kedveskedsz! – ismételte meg Pamela.
– Biztosan ő lesz a neked szánt háziállat!– erősködött Ádám is, miközben Chipo masnit tűzött Alex nyakörvére.
Zsófi bátorítóan megveregette Dani vállát, Simi pedig finoman hozzádörgölte az orrocskáját.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Kindelmann Győző: Az én kis misekönyvem

Kindelmann Győző

Az én kis misekönyvem

1400 Ft