Mesterségek a Bibliában

Szerző: Scur Katalin & Elek Lívia

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-615-80248-7-7
Kiadó: Katica Könyv Műhely
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 28
Méret: 200x260 mm
Kötés: puhafedeles

690 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A kiadvány segítségével 24 féle bibliai mesterséggel ismerkedhetnek meg a gyermekek. A színező egy rövid írásos ismertetőt is tartalmaz, mely az ősi mesterségeket bemutatja.

Ajánljuk óvódásoknak és kisiskolásoknak. A munkafüzet otthoni tanulásra vagy hitoktatói foglalkozáson is alkalmazható.

Patikus

Másképpen illatszerárusnak is nevezték őket. Maguk készítették el főzetekből a többnyire gyógynövényekből előállított gyógyító italokat, természtes növényi aromákat, olajokból kenőcsöket, balzsamokat, melyekkel különböző betegségeket és sebeket kezeltek. De illatszereket és szépítő krémeket is előállítottak.

[...]

Szőlősgazda

A szőlőtermelő nagy szakértelemmel gondozta a szőlőskertet, hogy ősszes bőségesen tudjanak szőlőt szüretelni, amelyből bort és finom mustot készítettek. Jézus Istent szőlősmesterhez hasonlítja, így szemlélteti munkáját: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely énbennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen.” (Jn 15:1-2)

[...]

Vámszedők

A nép jövedelme és termése egy részét a vámszedők beszedték adóként az uralkodó számára, ezzel biztosítva a birodalom gazdagságát. A zsidók jövedelmük egy részét Istennek fizették, amit tizednek nevezünk. Ezért mondta Jézus: „Adjátok meg, ami a császáré, a császárnak, és ami az Istené, az Istennek.” (Mk 12:17)
Ám a sok adó annyira megterhelte az embereket, hogy mindig szegénységben éltek.