Isten szeretete kiárad a szívünkbe

Szerző: Kránitz Mihály

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69664-8-5
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 190
Méret: 130x190 mm
Kötés: keménytáblás

2800 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Ferenc pápa minden napra tartogat valamilyen lelki-szellemi táplálékot az őt hallgatók és olvasók számára. Akár a legrövidebb üzenet vagy egy nagyobb beszéd formájában milliókhoz jutnak el gondolatai Istenről, az emberről, Jézus tanításáról és annak mai megvalósításáról - egyszóval az evangélium öröméről.

Senki nem lehet közömbös a Ferenc pápa-jelenséggel szemben, mert szavai elérik a mai embert. szinte sugárzik belőle a másokért érzett felelősség, az egyének és közösségek felé megnyilvánuló szeretet.

Kövessük napról napra a pápa útmutatásait Mihály atya lelki magyarázatival,amelyek még közelebb visznek a Szentatya gondolatainak személyes befogadásához.

Április 5.

Isten annyira irgalmas, hogy nem csak megbocsát, hanem nagylelkű, és egyre többet és többet ad. Azt kértünk Istentől, amit az ima remélni sem mer. Isten mindig egyre többet és többet ad nekünk. A mennyei Atya bőkezű az irgalomban, de nemcsak megbocsát és gyermekévé fogad, hanem küldetést és feladatot is. Immár ha Krisztushoz tartozok, éljek is aszerint.

[…]

Augusztus 22.

Amikor adakozol valakinek, nézz a szemébe! Érintsd meg a kezeddel! Ő Krisztus teste, Ő a fivéred és nővéred. Ha így jársz el, akkor olyan leszel, mint a mennyei Atya, aki nem engedi, hogy az ég madarai táplálék nélkül maradjanak. És mekkora szeretettel ad az Atya!

Mindent csak nem adhatok oda – másnak? Jézus mégis mindent odaadott az emberek iránt érzett szeretetéből a mi üdvösségünkért. Tanulni kell adni is, és bízni Isten gondviselésében. Ezt tette a Boldogságos Szűz Mária is, akit ezért az Atya a mennyben megkoronázott.

[…]

December 11.

Szeretet, együttérzés. Mennyire eltérő módon érti ezt Isten és ember! A szeretet önmagában szép, szeretni is szép dolog. Az őszinte szeretet erőssé tesz, és a saját életünk odaajándékozásában növekszik.

A keresztény szeretet nem olyasmi, amit csak úgy egyszerűen meg lehetne tanulni, hanem olyan magatartás, amelyre nevelni kell. Ha belekapaszkodunk Jézus kezébe, akkor mindig számíthatunk gyógyító jelenlétére, mert Ő nem egyszerűen külső eszközökkel váltott meg minket, hanem úgy, hogy felvette az emberi természetet, és egy lett közülünk.