A filozófia tankönyve

Szerző: Frenyó Zoltán

Kategória: Filozófia
ISBN szám: 978-963-27759-5-1
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 464

3900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A kötet a filozófia legfontosabb tanaival, fogalmaival, gondolkodóival, korszakaival és irányzataival ismerteti meg olvasóját. Anyagát a szerző alapvetően történeti rendben tárgyalja, s ennek mentén tér ki a filozófia rendszerének és a filozófia egyes ágazatainak problémáira.

Az olvasó nyomon követheti a filozófiai gondolkodás alakulását az ókori keleti kezdetektől az antik görög és római filozófián, valamint a középkori keresztény filozófián keresztül az újkori európai filozófia kibontakozásáig és mai helyzetéig. A könyv végül a magyar filozófia történetéről ad áttekintést.

A kibontakozó és egymást követő eszméket egyes korábbi beállításoktól eltérően a szerző igyekezett valódi és maradandó értékeinek megfelelően elhelyezni a filozófia történetében. Az egyes korszakok tárgyalását és a filozófusok tanainak ismertetését minden fejezetben a klasszikus művekből vett bőséges szemelvények követik. Az olvasó így egyúttal megismerkedhet a filozófusok legfontosabb szövegeivel, és közvetlen élményt szerezhet maguknak a leghíresebb filozófusoknak az olvasása által. A kötet így a művelt nagyközönség és tanulóifjúság egyaránt haszonnal forgathatja

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Angyal

40 Ft

Rokay Zoltán: Filozófiatörténet II.

Rokay Zoltán

Filozófiatörténet II.
Újkor

2600 Ft