Kik a boldogok?

Szerző: Jan Godfrey & Honor Ayres

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-28830-5-2
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 32
Méret: 225x227 mm
Kötés: keménytáblás

2200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Mit tanított a Megváltó a boldogságról és az imádságról? Megérthetik ezt a gyerekek is? A képeskönyv sorra veszi és elmagyarázza Jézus boldogmondásait. Rúben, egy kisfiú pedig minden mondást igyekszik a saját életére értelmezni.

A könyv a népszerű fiatal grafikus, Honor Ayres rajzaival illusztrálva A hegyi beszéd üzenetét közvetíti a kisgyermekeknek, bemutatva a Miatyánkot is.

Ne bántsátok a másikat! – szólt Jézus. – Ne civakodjatok, és ne sértegessétek egymást!
Rúben is ott volt barátaival a tömegben. Mindnyájan lesütötték a szemüket, mert bizony előfordult, hogy veszekedtek.
– Adjatok abból, ami a tiétek, azoknak, akiknek nincs. És ne vegyétek el, ami a másé: se a legzamatosabb gyümölcsöt, se a legszebb játékot, se egy fillért valakinek a zsebéből, se semmi mást! Ami a másé, az a másé, és nem a tiétek! – mondta Jézus.

[…]

Ne gyűjtsetek sok pénzt és drága holmikat a földön – mondta Jézus –, mert megeheti a rozsfa, megrághatja a moly, vagy ellophatják a rablók a kincseiteket. Isten szereteténél nincs nagyobb kincs a világon!
A hallgatóság soraiban néhányan a pénzükre és az értékeikre gondoltak, és megtapogatták a zsebüket.
Rúben elképzelte, ahogy a rozsda, a molylepkék meg a rablók ellepik a házukat, és megeszik, megrágják és elviszik az összes játékát és kincsét. Inkább érdemes mindennél jobban szeretni Istent, hogy boldogok legyünk!

[…]

Arról tudjátok meg, hogy igazán jó ember-e valaki, ha megfigyelitek a viselkedését – magyarázta Jézus. – Egy gonosz farkas is tettetheti báránynak magát, de attól még megátalkodott farkas marad. Egy valóban jó fán érett, zamatos gyümölcs terem, és nem tüske hajt ki rajta.
Rúben barátai egymásra vicsorogtak, és úgy tettek, mintha gonosz ordas farkasok lennének. Aztán Rúben a finom érett gyümölcsökre gondolt. Szinte a szájában érezte az ízüket.