Kulcs a boldogsághoz

Negyedik, újraszedett kiadás

Kulcs a boldogsághoz

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69660-9-6
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 128
Méret: 125x180 mm
Kötés: puhafedeles

2400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A mi szerető Istenünk azt akarja, hogy örüljünk az életnek, azért, hogy másokat is boldoggá tudjunk tenni. Rajta hát, induljunk el ezen az úton!

Zavartalan boldogság a legtöbb ember számára, ha igazságosan bánnak vele. Ha igazságtalanság éri – már boldogtalan. Jézus azt mondja: aki vágyakozik az igazság után, már az boldog. Azaz: ha te tanítvány vagy, még az sem érdekes, hogy igazságtalanul bántak veled, mert te az igazság birtokában vagy – még pontosabban: az Igazság birtokol téged. Jézus Krisztus!
De sok testvérrel beszéltem már, akivel nagyon csúnyán, igazságtalanul bántak el az életben, ők meg el tudták viselni mosolyogva, derülten, visszaütés nélkül; bár egy-két napig, hétig megfodrozta az életüket. De a megzavarhatatlan boldogság, és az, hogy tudták, kicsoda az Igazság, egyenesben, rendben tartotta, kiboríthatatlanul megőrizte őket.

Ha valaki zavartalan boldogsághoz akar jutni, ezt a hármat nem is veszi számításba: irgalmasság, tiszta szív, békesség. A modern ember boldogság-törekvéséből ez mintha hiányozna. Jézus három boldogmondásában elmondja, hogy enélkül nincs tanítványi boldogság.
„Boldogok az irgalmasok…” Mit jelent az irgalmasság? Jó viszonyulást embertársaim felé: észreveszem, ha baja van, és segítségére sietek.
Mit jelent az Ige szerint a tiszta szív? Azt, hogy „látom” az Istent, jól viszonyulok Istenhez, az Ő Fia, a Jézus Krisztus által.
Mit jelent a békesség? Hogy jó viszonyban vagyok önmagammal. Egyensúlyban, békességben vagyok. Nem nyugalomban. A modern ember nyugalmat akar – Isten békességet ajánl. Ez kettő! A modern ember kívül nyugodt és belül békétlen – fegyelmezett az arca, leszorítja az öklét, s azt hiszed, hogy semmi baja; mosolyog, de belül békétlen. A tanítvány azonban lehet, hogy izgatott, lehet, hogy nyugtalan, de belül békessége van. Belül megbonthatatlan békessége van, mert ezt a békességet Jézustól kapta.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Márfi Gyula: Az Istenkeresés útjain

Márfi Gyula

Az Istenkeresés útjain

4500 Ft

Gárdonyi Géza: Isten rabjai

Gárdonyi Géza

Isten rabjai

3800 Ft