Jézus példabeszédei

Az evangélium legszebb történetei gyereknyelven

Jézus példabeszédei

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-31408-9-5
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 66
Méret: 195x255 mm
Kötés: keménytáblás

4215 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Ebben a könyvben kilenc híres példabeszédet találsz. Segítünk, hogy jobban megértsd őket. Jézus szavai ma is, neked is sokat mondanak. Valódi kincstárként nyílnak meg előtted.

Jézus ekkor a következő történetet meséli nekik:

„Egy embernek száz juha van. Egy reggel azonban, amikor felébred, egy juh hiányzik a nyájból. Eltűnt.

Késlekedés nélkül ott hagyja nyáját a legelőn, és az elveszett bárány keresésére indul. Eget-földet megmozgat, amíg rá nem lel. Amikor végre megtalálja, vállára veszi, és boldogan tér vele vissza otthonába.

Hazaérve összehívja a családját, barátait, szomszédait. Azt mondja nekik: »Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat. Annyira boldog vagyok!«”

Jézus, miután elmesélte a történetet, kijelenti: „Isten olyan, mint ez az ember: az a legnagyobb öröme, ha valaki visszatér hozzá. Jobban örül ennek az egynek, mint annak a kilencvenkilencnek, aki eddig is hitt benne.”

Isten szemében valamennyien értékesek vagyunk. Igazán vigasztaló a tudat, hogy úgy viszonyul hozzánk, mint a történetbeli pásztor!

Bátor pásztor

Jézus úgy beszél Istenről, hogy gyakran korabeli konkrét helyzetekből meríti hasonlatait. A történeteket így sokkal könnyebb megérteni, mint a hosszú beszédeket. Jézus korában sok kóbor vadállat és útonálló volt az utakon. Vagyis a pásztor, aki báránya keresésére indul, az életét kockáztatja! Ez a pásztor mindenre képes, hogy megmentse bárányait…

Kitartó pásztor

Jézus azért mondja el ezt a történetet, hogy kifejezze: Isten szemében mindannyian értékesek vagyunk. Isten maga indul azok keresésére, akik eltávolodtak tőle. Jézus is pontosan ezt teszi, amikor a bűnösökhöz fordul, akiket a farizeusok és az írástudók, ezek a „rendes emberek”, elvetnek. Velük ellentétben Jézus érdeklődik a bűnösök iránt és beszélget velük.

Jóakaratú pásztor

A pásztornak, amikor megtalálja a bárányt, esze ágában sincs megdorgálni vagy megbüntetni. Dehogyis! Karjába veszi, és olyan boldog, hogy ünnepséget rendez. Jézus ugyanígy tesz. közeledik a bűnösökhöz, nem ítéli meg őket, inkább elmondja, mennyire boldog Isten attól, hogy megkerültek. De a többiekről sem feledkezik meg: meg akarja értetni velük, hogy nekik, akik már bíznak Istenben, nincs akkora szükségük rá.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Brigitte Labbé & Michel Puech: Filó-Faló 2.

Brigitte Labbé & Michel Puech

Filó-Faló 2.
Fiúk és lányok

2055 Ft

Brigitte Labbé & Michael Puech: Filó-Faló 8.

Brigitte Labbé & Michael Puech

Filó-Faló 8.
Háború és béke

2055 Ft

Brigitte Labbé & Michel Puech: Filó-Faló 1.

Brigitte Labbé & Michel Puech

Filó-Faló 1.
Élet és halál

2055 Ft

Brigitte Labbé & Michel Puech: Filó-Faló 6.

Brigitte Labbé & Michel Puech

Filó-Faló 6.
Természet és környezetszennyezés

3135 Ft