Hol találod Istent?

Szerző: Németh Norbert

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-36337-0-0
Kiadó: Ecclesia Szövetkezet
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 308

2590 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„A Nyugat-magyarországi Egyetemen megtartott nyilvános előadássorozataimat adom közre ebben a kötetben, ami lehetőséget ad a hit felnőtt átgondolására és az abból fakadó keresztény küldetés mélyebb megismerésére. Olyan témák szólaltak meg az egyetemi előadótermekben, amelyek engem is foglalkoztatnak, így remélem, az Olvasó számára is hasznos lehet.

A könyv három előadássorozat anyagát tartalmazza: Krisztusról, az egyházról és a liturgiáról. Jézus Krisztus személye és műve köti össze a három részt, hiszen Krisztus ma is az általa elindított és a Szentlélektől kísért egyházban él tovább. Az egyház nemcsak Jézus műve, hanem Jézus egyik jelenléti módja itt a földön. Az egyház pedig a liturgián keresztül nyilvánul meg a legbeszédesebb és a teljes embert megérintő módon. Az egyház a megtestesülés folytatása. Isten Jézus Krisztusban nemcsak vándorlásunk társa lett, hanem arra hív szentül, hogy mi is legyünk az ő társai terveink megvalósításában, ezért az Isten találkozóra hív a liturgiában, ahol feladatot is szán nekünk. Ezekből a találkozásokból él a kereszténység. Az igazi gondolatmenet tulajdonképpen nem magában a könyvben halad tovább, hanem az olvasóban azzal, hogy belevonódik a sorokba, azzal, hogy megért és felismer valamit és Valakit, azzal, hogy „lángoló szívvel” egyben látja a három témát, a feltámadt Krisztust, aki a kenyértörésben, az egyházban ma is felismerhető.” (Németh Norbert)

Németh Norbert 1976-ban született, római katolikus pap. Jelenleg egyetemi lelkészként és dogmatika tanárként végzi szolgálatát a Szombathelyi Egyházmegyében. Filozófiai és teológiai tanulmányait Budapesten, majd Rómában végezte. 2000-ben diplomát, 2002-ben teológiai licenciátust szerzett Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán, majd 2008 és 2011 között a római Gergely Egyetemen (Pontifica Universitá Gregoriana) dogmatikus teológiából PhD-kurzust végzett. 2011-ben Rómában védte meg és publikálta a kereszténység és a pogány misztériumvallások kapcsolatát vizsgáló PhD-disszertációját. 2012 óta a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Országos Liturgikus Tanács: Kis Zsolozsmáskönyv

Országos Liturgikus Tanács

Kis Zsolozsmáskönyv

1800 Ft