A szerzetes és a pszichiáter

Szerző: P. Amédée Hallier & Dr. Dominiqe Megglé

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-615-512202-5-1
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 184
Méret: 120x180 mm
Kötés: puhafedeles

1950 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Beszélgetéseik központjában az élet értelmének nehéz és bizonytalan kérdése áll. Szóba kerül az élettel kapcsolatos undor, a rendszeresen feltörő „mire jó” , amely korunk valóságos betegsége, és aláaknázza életünket.

Beszélnek a férfi és a nő nagy szembesüléséről, és természetes boldogság kereséséről is, amely öröktől fogva mozgat minden embert. Az emberi kalandba beillesztik a hitet és a reményt is, amely az életet izgalmassá és szenvedélyessé teszi. Józan, feszültséggel teli, meglepő könyv

A. H. – Értelem híján az ember az értelmetlenség világába van zárva. Elüvöltheti kétségbeesését vagy belezuhanhat az űrbe, ha enged a semmi csábításának és a halál őrültségének. A néhány évvel ezelőtti guyanai vagy nemrég az egyesült államokbeli és svájci szekták közös öngyilkossága, illetve a szörnyű Fauve éjszakák című film is a nonszensz őrületét mutatja be. Elérkezik egy pillanat, amikor azt gondolom: „Minden el van rontva, mit érdekel engem az egész!” Az egyedüli nyitott kapu a szakadék.

[…]

D. M. – Ha lelkileg összeomlottak Krisztus halála miatt, akkor nem lehetnek megbízható tanúk. Lehet-e hitelt adni zavarodott tanúknak? Felfokozott cselekvésük és az üzenet átadásának szenvedélyes vágya nem kóros gyászról tanúskodik-e? A klinikán látunk betegeket, akik szeretett hozzátartozójuk elvesztése után lázasan sokféle tevékenységbe vetik bele magukat. Így igyekeznek tagadni az elviselhetetlen veszteséget.

A. H. – Ellenkezőleg, máshonnan jön a megdöbbenés. A lelkileg megmagyarázhatatlan változást a hihetetlen Jézus-esemény váltotta ki. Jézust a tanúk élő embernek ismerték, velünk élt, olyan volt mint ők, majd elsiratták, mert borzalmas halált halt. Most azonban megint él, igenis él, előbb mint ők, de egészen másképp.

[…]

D. M. – De önök szerzetesek, nincs módjuk a nővel való kapcsolatra. Amikor a cölibátus és a kolostor mellett döntöttek, lemondtak róla.

A. H. – Nem nőkről, vagy férfiakról van szó. Az emberről van szó, és a férfi-nő kapcsolat az emberivé válás útja. Amíg az ember nem oldotta meg ezt a kérdést, akár kolostorban él, akár kint – és természetesen hivatásának irányában – addig megcsonkított vagy eltorzult személy. Igaz, hogy a szerzetes szó görögül monos, de azért igyekszik egyedül lenni, hogy soha ne legyen egyedül. Benső élete intenzív kapcsolat másokkal és Istennel, amelynek alapja ugyanaz a gondolat. Mindegy, hogy házasok, egyedülállók vagy szerzetesek vagyunk-e mindannyiunkat a szeretet teremtett, hogy feléje haladjunk az egyedüli úton, amely a szeretet. A többi másodlagos.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Dr. Edelényi István & Katona István & Dr. Lukács István: A Mennyei Atya szeret minket

Dr. Edelényi István & Katona István & Dr. Lukács István

A Mennyei Atya szeret minket

990 Ft

Czompó Melinda: Tizenkét hegy

Czompó Melinda

Tizenkét hegy

1900 Ft

Szent Gianna Beretta Molla & Pietro Molla: Szerelmes levelek

Szent Gianna Beretta Molla & Pietro Molla

Szerelmes levelek

3375 Ft