Szentírás (keménytáblás, zöld, 17x11 cm)

Kategória: Biblia
ISBN szám: 978-963-85980-8-5
Kiadó: Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 1392
Méret: 170x110 mm
Kötés: keménytáblás

2200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A Szent Jeromos Bibliatársulat gondozásában megjelent új magyar Bibliának a kis formátum (17x11 cm) és a kedvező ára mellett jelentős tartalmi értékei is vannak.

Magyar alapszövegként az eddigi legjobban sikerült katolikus bibliafordítást, a Káldi-féle szöveget veszi alapul. Ezen a Vulgatát igen pontosan követő és szép, veretes magyarsággal megírt szövegen csak akkor változtat, ha az az eredeti szövegektől eltér, vagy azokat helytelenül értelmezi, mindig szem előtt tartva a Neovulgáta szövegét, illetve azokban az esetekben, amikor a magyar nyelv időközbeni fejlődése ezt megkívánja. Az új katolikus Biblia ezzel beáll a magyar bibliafordítások legjobb hagyományába, egyúttal azonban a modern bibliakutatás eredményeit is figyelembe veszi.

Az ígéretek teljesedésének reménye

Velünk azonban, Urunk Istenünk, egész jóságod és egész nagy irgalmasságod szerint cselekedtél, melyről szóltál szolgád, Mózes által azon a napon, amelyen meghagytad neki, hogy írja le Izrael fiai előtt törvényedet. Azt mondtad: „Ha nem hallgattok szavamra, ez a nagy sokaság igen kicsinnyé lesz azok közt a nemzetek közt, amelyek közé majd szétszórom őket, mert tudom, hogy ez a nép nem hallgat majd rám, hiszen kemény nyakú egy nép ez. Fogságának földjén azonban majd megtér szívében, és megtudják, hogy én, az Úr vagyok az ő Istenük; én pedig értelmes szívet és figyelmes fület adok majd nekik, és dicsérnek majd engem fogságuk földjén és megemlékeznek nevemről. Megtérnek majd kemény nyakasságukból és gonoszságaikból, mert visszagondolnak atyáik útjára, akik vétkeztek ellenem. Akkor visszahívom őket arra a földre, amelyet esküvel ígértem meg atyáiknak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak, és uralkodnak rajta; megsokasítom őket és többé meg nem fogyatkoznak. És egy másik, örök szövetségre lépek velük, hogy én legyek az Istenük és ők legyenek az én népem. Nem űzöm el többé népemet, Izrael fiait, abból az országból, amelyet nekik adtam.” (Bár 2,27-35)

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Pavelczak -Major Dorina & dr. Török Csaba: Hittan 5. Lépés(T)rend

Pavelczak -Major Dorina & dr. Török Csaba

Hittan 5. Lépés(T)rend
Munkatankönyv

1800 Ft

Boda László: Utad az esküvőig

Boda László

Utad az esküvőig

865 Ft