Az életbe vágó Isten

Szerző: Iain Matthew

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51202-3-7
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 306
Méret: 125x200 mm
Kötés: puhafedeles

2310 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Iain Matthew gyönyörűen mutatja meg az igazi Keresztes Szent Jánost. János a valódi Istent kereste, a szeretet lángját, amely felizzítja szívünket, ugyanakkor enyhíti is a megsebzett szív legmélyebb sóvárgását.

Iain Matthew 1978-ban, Oxfordban lépett be a Sarutlan Kármeliták Rendjébe. Számos lelkigyakorlatot és előadássorozatot vezetett Európában és Ausztráliában. Jelenleg Rómában tanít a Rend főiskoláján.

Az élet mindenképpen rengeteg lemondással jár. Kitartani olyan kötelezettségek teljesítésében, amelyek nem nyújtanak különösebb megelégedést, hűségesnek lenni egy nehezen elviselhető személyhez, becsületesnek maradni tisztességtelen légkörben, felvállalni a szürke hétköznapokat: szinte maga az élet kényszerít bennünket, hogy túllépjünk önmagunkon. A kérdés csak az, hogy vajon mindezt azért tesszük, mert nincs más választásunk, vagy azért mert így döntöttünk. Lehet, hogy az élet gépiesen újratermelődő követelményeit tragédiaként szenvedjük el. Megélhetjük azonban őket úgy is, mint egy-egy beleegyezést, amellyel minduntalan igent mondunk a nagyobb szeretetre.

[…]

Gondolhatunk olyan életeseményekre is, amelyek bosszantanak, megsebeznek vagy fájdalmat okoznak. Nem mi idézzük elő őket (jönnek, mint az éjszaka…), és együttesük alkotja az élet árnyoldalát: kínos vagy kellemetlen helyzetek, sértések, megaláztatások, olyanok társasága, akik kiemelkedő eredményt érnek el azon a területen, melyben én egykor sikeresnek éreztem magam; kudarcok, elutasítások. Ezek mind felkavaró dolgok. Megtehetjük, hogy lebecsüljük őket, elég erősnek érezve magunkat arra, hogy felülkerekedjünk rajtuk. Azonban fennáll a veszély, hogy valójában belül mindez összetör minket, és lassan megkeseredünk

[…]


Tegyük fel például, hogy semmi köszönetet nem kapunk azoktól, akiknek saját dolgainkat félretéve segítségükre siettünk. A spontán reakció az lenne, hogy megsértődünk és megesküszünk: ez volt az utolsó alkalom, hogy tettünk valamit ezekért. De éppen ez a megfelelő pillanat, hogy gondolatban felidézzük növekedési szándékunkat, és megköszönjük Istennek a kínálkozó alkalmat.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?