Mária követése

Szerző: Kempis Tamás

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-36192-8-5
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 236

1400 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Kempis Tamás Krisztus követése című műve évszázadokon keresztül a legolvasottabb könyv volt a Biblia után. Az ötödik evangéliumnak is nevezett lelkiségi írás mellett azonban az agnetenbergi ágostonos szerzetes tekintélyes életművet hagyott az utókorra. Műveinek vissza-visszatérő eleme az Istenanya iránti szeretet; számára Mária állandó példakép, és a legjobb segítség az eredmények Krisztus-követéshez.

A kötetben közölt elmélkedések, imádságok, homíliák, himnuszok – Kempis összes műveiből való részletek – nem spekulatív teológiai érdeklődést akarnak kielégíteni, hanem gyakorlati segítséget nyújtanak a lelki élet kiteljesedéséhez. Korunk félelmére, hogy az Anya tisztelete árthat a Fiúnak, a Mária követése megnyugtató választ ad: „Az Anyát tisztelve a Fiút is tiszteled, akinek Isten az Anyja (…) Áldjad a Fiút az Anyával együtt, és szeretni fog az Atya.”

Bízunk benne, hogy a népünk lelkében gyökerező ezeréves Mária-tisztelet frissítő forrása lehet ez a mű, melyet hatszáz évvel a keletkezése után most először vehet kézbe az olvasó, magyar nyelven.