Lelkipásztori teológia és új evangelizáció Ferenc pápa szellemében

Szerző: Tomka Ferenc

Cimkék: Ferenc pápa

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-27758-5-2
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 344

2600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„Az evangélium öröme betölti azok szívét és egész életét, akik találkoznak Jézussal. Szeretném meghívni a keresztény híveket az evangelizációnak egy olyan új korszakára, amelyet ez az öröm jellemez. Buzdításommal szeretnék irányokat mutatni az Egyháznak, arra az útra, amelyet a következő években kell bejárnia.” – Ferenc pápa

A lelkipásztori teológia egyik feladata bemutatni, hogyan lehet átadni Jézus örömhírét egy adott korban és környezetben. Másik feladata, hogy ismertesse, milyen útmutatásokat ad az Egyház a lelkipásztorkodást érintő kérdésekben. Korábban egyetlen összefoglaló katolikus dokumentum látott napvilágot az evangelizációról: VI. Pál pápa Evangelii Nuntiandi című apostoli levele (1975). Azóta mintegy 40 év telt el a témával összefoglalóan foglalkozó következő nyilatkozatig az Evangélium Öröme címmel megjelent enciklikáig.

Ferenc pápa különleges karizmájának megfelelően a hitnek és az új evangelizációnak szempontjait nemcsak az elméleti teológia szintjén fogalmazza meg, hanem a valós élet konkrétságában is. Így mutat rá az új evangelizációnak olyan gyakorlati szempontjaira is, amelyeket a lelkipásztori teológiának fontos feladata taglalni. A kötet tehát – melyet tankönyvként is használnak a felsőoktatásban – olyan közérdekű témákat foglal össze, amelyek nemcsak minden lelkipásztorkodó papot, szerzetest és a lelkipásztorkodásban közreműködő világit érdekelhetnek, hanem minden keresztényt, akit szorongat a kérdés: hogyan kell ma egyénileg vagy kisebb közösségben, illetve a plébánián és a világban tanúságot tenni Krisztus örömhíréről.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!