Jegyeseknek, házasoknak

Szerző: Vértesaljai János

Cimkék: Esküvő

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-615-51497-6-4
Kiadó: Családakadémia-Óbudavár Egyesület
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 166
Méret: 120x190 mm
Kötés: puhafedeles

1500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

E könyvet jó szívvel ajánljuk: jegyes felkészítőknek, öntudatos jegyespároknak, és azoknak a házaspároknak is, akik szeretnék megújítani a kapcsolatukat.

Isten egymásnak teremtett minket. Istennek szeretetterve van velünk kapcsolatban. Már megfoganásunk előtt szeretett minket és kiválasztott bennünket egymás számára. Nem véletlen szerettünk egymásba, nem véletlenül sodródtunk egymás mellé.

Az Isten az, aki egymásnak teremtett bennünket, hogy az életünk kiteljesedjék, hogy szeressünk, és szeretetet adjunk. Isten akarata, hogy a kettőnk egysége létrejöjjön. Ez munka: öröm és feladat. „Tegyél szívedre pecsétnek, mint valami pecsétet a karodra!...” (Én 8,6)

Neveljük magunkat. Sohasem a társunkat, csak magunkat neveljük. Nem azért, mert ne volna szembeötlő társunk neveletlensége, hanem azért, mert mielőtt kimondanánk neki a „tutit”, hitelesebbek leszünk, ha mi magunk saját magunkon már elkezdtünk valamit a „tutiból” megvalósítani.
Ilyenkor derült ki, hogy apróbb változtatás a berögzült dolgainkon milyen komoly feladat. A saját kudarcaink pedig irgalmassá tesznek bennünket a másik átalakításával kapcsolatban.
A változtatásra, az önnevelésre példa, hogy életünkben és a társunkban a szépet és a jót akarjuk meglátni. Ne a hiányzó dolgaink felett keseregjünk. Ami van, annak örüljünk. Az emberek sajnos a negatív látásmódra vannak beállítódva. Pl. ha van egy gyönyörű autónk, és keletkezik rajta egy kis karcolás, ezután már hajlamosak vagyunk csak a karcolást lázni, és azon bosszankodni. Feladatunk tehát a jót keresni, megnevezni, kimondani saját magunk számára, aztán elmondani másoknak, elsősorban a társamnak.

[…]

A hűség nem érzelmi kérdés, hanem akarati. A házasságban egymásnak adjuk a szívünket, eggyé válunk. Ez az eggyé válás, ez az egymásnak átadott szív azonban nem garancia arra, hogy ne legyenek kísértéseink. Kísértések sokfélék lehetnek. Jöhet kételkedés, elbizonytalanodás formájában. Jól választottam, valóban ő a nekem rendelt társ? A nehézségek idején önkéntelenül megfogalmazódhat: „Anyám, én nem ilyen lovat akartam!” Előfordulhat, hogy felbukkan egy régi „ismerős”, és vonzóvá válik. Elkezdünk hasonlítgatni, előbogarásszuk társunk hibáit, sérelmeinket, és az önsajnálatba keseredünk bele, aztán fantáziálunk és képzelgünk.
Gyakran előfordul, hogy úgy érezzük, hogy ami a házasságunkban nekünk jár, azt nem kapjuk meg. A törődést, az odafigyelést, a gyengédséget, a dajkálást, a tapintatot, a csodálatot stb. Úgy érezzük, hogy már nem mi vagyunk a legfontosabbak a társunk számára, fontosabb a gyerek, az anyukája, a barátnője, a haverok, a munka, az érvényesülés. úgy érezzük, hogy megszokott bútordarabok lettünk. Keressük azt a vibrálást, azt az izgalmat, amit nekünk jelentett a társunk és mi is őneki.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Emiliano Tardiff & José H. Prado Flores: Jézus él!

Emiliano Tardiff & José H. Prado Flores

Jézus él!

1690 Ft

Jean-Marie Petitclerc: Beszéljünk a gyermekeknek Istenről

Jean-Marie Petitclerc

Beszéljünk a gyermekeknek Istenről

435 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink