Mária csendje

Szerző: Ignacio Larranaga

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52590-3-6
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 232
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1050 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Larrañaga ferences atya újabb könyvét tartja kezében az olvasó. Előző könyvében a „Názáreti Szegény”-ben Jézus belső érzelmi világát tárta fel. Ebben a könyvben Jézus édesanyjának, Máriának lelki életét mutatja be.

Egészen új képet állít elénk a Szűzanyáról. A könyv lapjain úgy lép elénk Mária, mint az ősegyház misszionáriusa, aki az apostolokat bátorítja, vigasztalja, és erősíti bennünk a küldetést. El nem lankadó szeretettel veszi körül az első keresztények csoportját. Szolgálataival, lelkesítő szerepével oszlopa lett az Egyháznak. Anya – és tanítvány. Ma is ezt teszi: lelkesít, bátorít szent Fia követésére. Aki hallgat rá, közelebb jut Jézushoz és az emberekhez.

Tudjuk, hogy az Atya mindig velünk van, de sohasem fog velünk kezet, senki sem tekinthet az ő szemeibe. Ezek hasonlatok. Egyszerűbb szavakkal ez azt akarja mondani – ismételjük – hogy az Atya feltétlenül különböző a mi érzékeléseinktől, fogalmainktól, gondolatainktól és kifejezéseinktől… Azt akarjuk mondani, hogy egy dolog az Istenről mondott szó, és más dolog Isten maga. Azt akarjuk mondani, hogy a szavak sohasem ölelik át a mi szeretett Atyánk teljes misztériumának végtelen nagyságát, kiterjedését és mélységét.

[…]

Az igaz ember

Megértjük és csodáljuk, hogy Mária csendben őrizte titkát. De miért nem mondta el Józsefnek? Az a tény, hogy a Szentlélektől fogant és a következmények egyenesen Józsefet tették érdekelté. Az eljegyzés óta József volt „az ura”, jogi fogalmakban Mária Józsefhez tartozott. Miért nem mondta meg neki? Bizonyos, hogy ez különösnek tűnik.

A tényleg így történtek: egy szép napon Józsefhez jutott a hír, nem tudjuk hogyan, talán gyanú által, hogy Mária várandós. József nem akart nyilvános botrányt kelteni Mária ellen, elhatározta, hogy titokban kiállít neki egy váló levelet. Mikor elkezdte az eljárásokat erre a véghatározatra (Mt 1,18-25), Isten felemelte a misztérium fátylát.

Ezek mögött a tények fölött megsejthetünk néhány szempontot, amelyek megnemesítik Máriát és Józsefet is.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Dr. Herbert Madinger: Maradjatok bennem!

Dr. Herbert Madinger

Maradjatok bennem!

1600 Ft