Bibliai matricás füzet 4.

Kategória: Matricás füzetek
ISBN szám: 978-963-28809-6-9
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 16
Méret: 106x148 mm
Kötés: puhafedeles

499 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Olvass Mózesről és a királylányról Sámsonról, az erős emberről, Saul szökevény szamarairól, Nehémiásról és a templomról, valamint Jézusról és barátairól! Egészítsd ki a képeket az odaillő matricákkal!

Sámson, az erős ember

Isten nagyon erőssé tette Sámsont, de Sámsonnak volt egy titka. Isten ellenségei, a filiszteusok, tudni akarták, honnan van Sámson ereje, megbízták hát Delilát, hogy faggassa őt ki. Sámson elárult Delilának, hogy ha levágják a haját, minden ereje elszáll. Több se kellett a filiszteusoknak! Álmában levágták Sámson haját, aztán megvakították és börtönbe vetették. De Sámson haja lassan nőni kezdett... Amikor kivitték az emberek elé, hadd nevessenek rajta, Sámson ledöntötte a templom oszlopait, s így vele együtt minden ellensége odaveszett.

[...]

A százados szolgája

Sokan gyűltek Jézus köré, és ő mindenkint segített, aki hozzá fordult.
Kapernaumban egy római százados arra kérte őt, hogy gyógyítsa meg a szolgáját, aki nagyon beteg volt. Jézus már indult volna a százados házába, de az megállította.
– Nem vagyok olyan jó, hogy betérj az otthonomba. Inkább csak mondd, hogy meggyógyul a szolgám, s tudom, hogy így is lesz.
Jézus csodálkozott, milyen nagy a római katona hite. Azt felelte neki, hogy menjen csak haza, mert meggyógyult a szolgája. Így is történt! Jézus meggyógyította a beteget.

[...]

Ember a fán

Zákeus vámszedő volt. A rómaiaknak dolgozott. Sokakat becsapott, s így nagyon meggazdagodott. Látni akarta Jézust, de alacsony termetű volt, ezért nem látott el az emberek feje fölött. Felmászott hát egy fügefára, s onnan nézte Jézust, amint az úton közeledett.
Amikor Jézus odaért, föltekintett a fára.
– Gyere le, Zákeus! – szólította meg. – Szeretném megnézni, hol laksz.
Zákeus aznap megígérte, hogy mindenkinek visszaadja, amit ellopott, és megosztja a pénzét a szegényekkel. Megváltozott, mert Jézus barátja lett.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink