Panov apó karácsonya

Szerző: Lev Tolsztoj

Cimkék: Karácsony

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-95644-3-5
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 28
Méret: 216x276 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Réges-régen élt egy idős suszter egy kis orosz falucskában. Annyira szerették, hogy mindenki csak Panov apónak szólította. Karácsony napján épp fonott kosárszékében olvasgatott, és arra gondolt, hogy ha a Kisdeddel hozzá jöttek volna, elalhattak volna az ágyán, a kisbabát pedig betakargatta volna meleg takarójával, amikor hirtelen egy hang szólította: „Panov apó, Panov apó! Azt kívántad, hogy megláthass, hogy betérjek a műhelyedbe és megajándékozhass. Holnap reggeltől estig figyelj, és én eljövök. Légy nagyon figyelmes, hogy felismerj!” Így indul a jó, öreg suszter karácsonya, amiről ez a gazdagon illusztrált, az orosz tél hangulatát idéző kötet mesél.

Karácsonyeste volt, és mindenhol együtt volt a család. Panov apó végignézett a falu házain. Minden ablakból gyertyák és lámpák vidám fénye szűrődött ki, és már álltak a karácsonyfák. Hallotta a nevetést és a gyermekek boldog zsibogását játék közben. Érezte a sülő hús illatát, amely az ablak és az ajtó melletti repedéseken szivárgott be.
– Bizony, bizony – gondolta, de nem volt senki, aki visszavarázsolhatta volna szemének ragyogását, kis kerek szemüvege mögött.
Panov apó nagyot sóhajtott. Azután komótosan meggyújtotta az olajlámpát, odament a polchoz, és levet egy régi, barna könyvet.

[…]

Az emberek mozgolódni kezdtek, néhány részeg még most tántorgott haza az előző esti mulatság után. Ünneplőbe öltözött családok siettek, hogy meglátogassák rokonaikat. Mindnyájan mosolyogva köszöntötték a műhelye ajtajában álló Panov apót.
– Boldog karácsonyt, Panov apó! – mondták. Az öreg suszter is köszönt, visszamosolygott, de nem állította meg őket… hiszen mindnyájukat jól ismerte. Ő valaki mást várt.
Éppen be akarta zárni az ajtót, amikor észrevett valamit. A fal mellett, az árnyékban egy nő közeledett karjában egy kisbabával. Nagyon sovány volt, láthatóan fáradt és ruhája is kopott.
Panov apó nézte-nézte, azután odaszólt neki:
– Jöjjön be, és melegedjen egy kicsit! – A nő meglepődve tekintett fel, és el akart szaladni, de azután meglátta, hogyan ragyog az öreg suszter szeme a kis kerek szemüvege mögött.
– Nagyon kedves magától – mondta az asszony, miközben Panov apó félreállt, hogy bemehessen a kis műhelybe. Az öreg csak megrántotta vállát.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Bethlenfalvy Gábor: Jézus barátai

Bethlenfalvy Gábor

Jézus barátai

5700 Ft

Bethlenfalvy Gábor: Magyar Szentek élete

Bethlenfalvy Gábor

Magyar Szentek élete

5700 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Bruno Ferrero & Marianna Pacucci: Boldog család

Bruno Ferrero & Marianna Pacucci

Boldog család

760 Ft

Hetényi Varga Károly: Pásztor volt vagy béres?

Hetényi Varga Károly

Pásztor volt vagy béres?

3900 Ft

Berettyán Nándor: JHVH

Berettyán Nándor

JHVH
A Név

2500 Ft