Fókuszban

Egyházprovokációk

Fókuszban

Szerző: Martin Werlen

Kategória: Hitvédelem
ISBN szám: 978-963-31408-6-4
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 164
Méret: 129x187 mm
Kötés: puhafedeles

3135 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hűtlenné válik-e az egyház küldetéséhez, ha csak önmagára koncentrál? Nincs-e itt az ideje annak, hogy még határozottabban forduljon a jelen kihívásai felé? Aggodalom és szenvedélyes belső tűz hatja át a világszerte ismert einsiedelni apát, Martin Werlen legújabb könyvének minden sorát.

Lényegi kérdésekre hívja fel a figyelmet, és olyan lelki utat kínál, amely a gyógyulás és a mélység felé vezet. A kétes és eretnek külsőségekkel szemben a remény világos perspektíváját vázolja fel. Bátorító és profetikus könyv.

Nemcsak keresztényekként, hanem gondolkodó emberekként is feladatunk, hogy támogassunk olyan politikai irányzatokat, amelyek kiállnak amellett, hogy minden embert megillet az igazságosság és a béke. Ugyanis „mindaddig, amíg nem szüntetik meg a társadalomban és a különböző népek közötti kirekesztést és egyenlőtlenséget, lehetetlen lesz felszámolni az erőszakot. A szegényeket és a szegényebb néprétegeket vádolják erőszakkal, de esélyegyenlőség nélkül az erőszak és a háború különböző formái olyan termékeny talajra találnak, melyek előbb vagy utóbb robbanást okoznak.”

[…]

XCIX

„Jézus szerette Júdást. Az, hogy Júdás elárulta őt, szörnyű bűn volt, mégis megbocsátható. Júdás tévedése abban állt, hogy nem hitte el a bocsánatot, s ezért felakasztotta magát. Képzelje csak el, mi lett volna, ha az egész teljesen másképp zajlik: Júdás odafutott volna Jézushoz, amikor az a kereszt alatt tántorgott és botladozott. Zokogva, könnyek között borult volna térdre, s kért volna bocsánatot áldozatától, megragadta volna köntöse szegélyét, s könyörög neki a római katonák rúgásai ellenére. Mit gondol, milyen tekintettel találkozott volna? Gyűlölettel telivel? Nem hiszem. Szeretetteli tekintettel, Wilfred, szeretettel telivel.”
Az egész egyház közösségében találjunk rá a hit örömére! Minden egyes ember meg van hívva erre, aki az életre vágyik: nem túlélésre, hanem az élet teljességére. Erre csak egy találó szalagcím van.
Fókuszban. Isten szeretettel teli tekintetének fókuszában.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Teréz anya (július 8. 15:28)

Igehirdetésem (július 1. 11:29)

Párbeszéd hit és értelem, vallás és tudomány között (június 24. 12:32)

Merj imádkozni! (június 16. 10:11)

Vándorlásunk társa lett (június 8. 9:07)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Anselm Grün: Az esküvő

Anselm Grün

Az esküvő
Áldás az életre

2900 Ft

Don Lino Faggioli: A szerelem útja

Don Lino Faggioli

A szerelem útja

705 Ft

Marosfalvi Antal: Könyvjelző

Marosfalvi Antal

Könyvjelző
Szent Iréneusz

50 Ft

Emmanuel Jungclaussen: Az önmagunkra találás boldogságáról

Emmanuel Jungclaussen

Az önmagunkra találás boldogságáról

2100 Ft