Mindent - Vele együtt!

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69663-4-8
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Oldalszám: 152
Méret: 127x180 mm
Kötés: puhafedeles

1600 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A kötet első részének mélyreható elmélkedései a legemberibb kérdésre válaszolnak: Van-e értelme? ... Igen! Jézussal minden sikerül! Tanulgassunk hát élni Vele!

Ha valakiben valaha is felmerült a kérdés: érdemes-e úrvacsoráznia, akkor vegye nagyon komolyan: nemcsak érdemes, nemcsak hogy lehet, hanem szükséges, kell úrvacsoráznia! Mert ez a mi Urunk, Jézus Krisztus parancsa. Ő mondotta az utolsó vacsora termében, a szereztetési Igékben: „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!” (Lk 22,19)

Minden, ami ezen túl van: vélekedés, érzés, hogy érdemes-e, lehet-e, hogy így vagy úgy szabad-e – az a szubjektivizmus süppedő talajára vihet csupán. Objektív igazság az, hogy parancsot kaptunk: ezt kell cselekednünk, akkor is, ha bűnök gyötörnek – sőt annál inkább – akkor is, ha örömeink vannak, akkor is, ha tele van a szívünk hálaadással, és akkor is, sőt akkor igazán, amikor a lehető legméltatlanabbnak érezzük magunkat, de akkor is, amikor olyan üresek vagyunk, hogy már nem is érzünk semmit. Mert ez Jézus parancsa. „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.”

Tehát nem az a kérdés, hogy érdemes-e úrvacsoráznom – hanem hogy engedelmeskedjünk-e Jézus kérésének, utasításának, parancsának?

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink