Szabadulás félelmeinkből és szenvedélyeinkből

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69650-7-5
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 184
Méret: 126x180 mm
Kötés: puhafedeles

2600 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Magunkról tudjuk, hogy ebben a furcsa, modern világban gyakran van mitől félnünk. Az állandósult félelem miatt végül már nem is tudjuk, mitől félünk, csak szüntelen szorongunk. Ennek a különös állapotnak négy megnyilvánulási formája létezik. Kötetünkben megismerkedünk ezzel a négy jellemző embertípussal. Ne másokat, hanem magunkat ismerjük fel a jellemrajzokban! Ha így teszünk, könnyen megleljük a félelem ellenszerét.

Gyökössy Bandi bácsitól segítséget kapunk ahhoz is, miként szállhatunk szembe a bűnnel, vagy éppen hogyan erősíthetjük meg akaratunkat. És kit ne érintene, hogy miként nyerhetjük vissza lekötött lelki energiáinkat? Végül külön részletes eligazítást kapunk a depresszióról, tüneteiről, nehézségeiről – és az abból való szabadulás útjairól.

Ahhoz, hogy valóban meggyógyuljunk és teljesen egészségesek legyünk, még egyvalami kell: az, hogy ne csak bocsánatot kérjünk, hanem bocsánatot is adjunk. „Bocsásd meg a mi vétkeinket, amint mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek.” – Így hangzik eredetileg a Miatyánk, Jézus is így mondta, múlt időben: mi is megbocsátottunk! Nem ez a sorrend: miután Te megbocsátottál, Uram – azután majd én is bocsánatot adok. Nem! Miután megbocsátottunk, azután kérhetjük a bocsánatot.

Hátha pontosan ez a bajod. Ez a sebed. Ezért fogysz, ezért zúzódsz össze. Vér nélkül vérzel el, mert harag, keserűség gyűlölet – gyűl-ÖL-et rejlik szíved mélyén. Talán azt gyűlölöd, akit csókolsz. Talán azt, aki ott alszik melletted.

Előbb bocsáss meg, aztán kérj bocsánatot Istentől! Ha hittel hiszed, hogy Ő meghallgat és képes téged meggyógyítani, te is hallhatod hangját: „Gyermekem, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!” Egészen egészséges!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?