Csillagút

Szerző: Albert Hari & Charles Singer

Cimkék: Karácsony

Kategória: Ifjúság
ISBN szám: 978-615-51474-0-1
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 56
Méret: 110x165 mm
Kötés: puhafedeles

980 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A kis könyv a karácsonyi ünnepkör fontosabb eseményeit és a hozzájuk kapcsolódó keresztény szokásokat, hagyományokat, jelképeket foglalja össze rendkívüli lényeglátással. Amikor ünnepeinket ellepi a felszínes csillogás, és a megannyi díszlet mögött elveszni látszik maga az ember, és a szeretetteljes odaadás, akkor különösen fontos üzenete van Jézus születéstörténetének.

A szerzők elsősorban az ifjúság számára kívántak tömör, érthető formában megjelenő összefoglalót nyújtani Advent, Karácsony és Vízkereszt időszakáról, amelyet a magyar kiadásban itáliai és szentföldi templomok színes mozaikjai tesznek még gazdagabbá.

Az emberiség várakozása

Karácsony fényt derít az emberiség várakozására, amely során az embernek olykor az az érzése, hogy éjszakában vergődik. Felteszi magának a kérdést: „Ki jön segítségünkre és éleszti fel reményünket? Eljön-e egy Megmentő – a Megváltó, aki olyan jövőt segít építeni, amelyet semmi le nem ronthat?”

[…]

Karácsonyi ajándékok

Karácsonykor Isten szeretett Fiát: Jézust adta ajándékba az emberiségnek a Megváltóra való várakozása közepette! Istenhez hasonlóan, Karácsonykor mi is ajándékokat adunk egymásnak; valami értékessel szeretnénk környezetünket boldoggá tenni.

[…]

Az éjféli szentmise

A december 24-ról 25-re virradó éjszakán, az év egyik leghosszabb éjszakáján (téli napforduló), a katolikus keresztények „éjféli misére” gyűlnek össze. Így, az éjszaka kellős közepén örvendeznek, és hirdetik a világ világosságául jött Jézus Krisztus születése által az emberiségbe elhintett örömet és reménységet.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?