Taizé ma - Új szolidaritás felé

Szerző: Alois testvér & Marco Roncalli

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-99204-8-4
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 174

2400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Alois testvér, aki legalább annyira alázatos és szerény, mint amennyire sugározó személyiség, annak szenteli magát, hogy éltesse a Taizéi Közösség szellemiségét és elköteleződéseit, úgy, ahogyan alapítójuk, Roger testvér továbbadta neki az elöljárói felelősséggel. Most először meséli el könyvben az életútját, és azt, hogy miként teszi időszerűvé a rá hagyott örökséget a mai világban.

A taizéi testvérek közös élete elővételezi a keresztények közötti kiengesztelődést, de hogyan járul ahhoz hozzá a közösség a falain kívül? Hogyan munkálkodik az emberiség teljes családjának egységén? Ifjúsági találkozóik mennyiben járulnak hozzá a szolidaritás megvalósításához? Alois testvér tanúsítja, hogy a szeretet és a szolidaritás csak tettekben valósulhat meg, hogy az ökumenizmus nem tanulmányozás tárgya, hanem imádság és mindennapi gyakorlat. Egyszerű és mélyenszántó szavakkal állítja: Taizé víziója nem utópia, hanem állandó elköteleződés.

Alois testvér  a Taizéi Közösség priorja Roger testvér, alapítójuk 2005-ben bekövetkezett halála óta. Marco Roncalli olasz újságíró és író, több életrajz és beszélgetéskötet szerzője.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?