Mindnyájan Isten egyedi teremtményei vagyunk

Hogyan viszonyuljunk az előítéletekhez? Miként boldogulhatunk a mássággal?

Mindnyájan Isten egyedi teremtményei vagyunk

Szerző: Christine A. Adams & R. W. Alley

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45839-4-3
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Mindnyájan Isten egyedi teremtményei vagyunk című könyv abban kíván fogódzót nyújtani a gyermekeknek, hogy felismerjék és megértsék az előítéleteket. Olvasmányos történetekkel világít rá arra, hogy hogyan mérgezheti meg gondolatainkat az előítélet, és ezáltal miként késztet bennünket elzárkózásra, félelemre, még mielőtt a másik embert valóban megismernénk.

E könyv útmutatóul szolgál a gyermekeknek, hogy megtanulják becsülni a különbségeket. A cél az , hogy rávezessék a gyerekeket a megértés útjára, arra az útra, amely a megbékéléshez vezet. Olyan megerősítést kívánnak nyújtani, mint amilyet Atticus Finch adott a kislánynak a Ne bántsátok a feketerigót! című könyvben: „Csak akkor értheted meg őket, ha az ő helyzetükbe képzeled magad. Valósággal bele kell bújnod a másik ember bőrébe.”

Vallási előítéletek

Számos különböző vallás van a világon, követőik pedig más és más módon imádkoznak Istenhez, és próbálnak békét teremteni az emberek között. Ha azonban az emberek nem értenek egyet vallási kérdésekben, az sokszor vitákhoz, erőszakhoz, sőt háborúhoz is vezethet. Ne feledkezzünk meg arról, még ha nem is értünk egyet egy más vallású emberrel, Isten akkor is arra szólít bennünket, hogy tiszteljük és szeressük őt. Nagy hiba rosszul bánni valakivel vagy megsérteni azért, mert más a vallása. Isten nem akarja, hogy így bánjunk egymással. Úgy is hűséges maradhatsz a saját vallásodhoz, hogy megismered másokét, sőt össze is barátkozol a más vallásúakkal.

[...]

Állj ki azok mellett, akiket bántanak!

Jancsi vékonyka termetű, szemüveges kisfiú volt. Osztálytársai mindig rajta viccelődtek. Gergő Jancsiék szomszédja volt. Minden nyáron együtt jártak úszótáborba. Jancsi meg is nyert egy nagy úszóversenyt. Gergő elmesélte a többieknek, hogy Jancsi milyen jól úszik, de nem hitték el neki. Egyik este Gergő meglátta Jancsit a tévében. A híradóban hősnek nevezték, mert kimentett a folyóból egy kislányt. Még kitűntetést is kapott a polgármestertől, amit bevitt az iskolába. Ezek után a fiúk már nem csúfolták, és azt is megtanulták Gergőtől, hogy ne ítélkezzenek pusztán a külső alapján.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?