A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Szerző: Sean Covey

Kategória: Ifjúság
ISBN szám: 978-963-28842-2-6
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 268
Méret: 155x235 mm
Kötés: puhafedeles

4990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Képzelj el egy személyes GPS-t az életedhez, amely lépésről lépésre mutatná az utat: hogyan juthatsz el a jelenlegi helyzetedből addig a pontig, ahová valóban érdemes megérkezned. Az álmaid, a terveid, a céljaid talán nem is olyan elérhetetlenek…

Sean Covey világsikerű könyve tizenévesek és fiatal felnőttek milliói számára jelentett iránytűt ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életük. Kézikönyv arról, amit mindenkinek tudnia kell a helyes énképről, az egészséges kapcsolatokról, a csoportnyomásról, az elvek vállalásáról és arról, hogy miképp valósíthatjuk meg a céljainkat. Mindezt ráadásul élvezetes stílusban, sok történettel, humoros, retró rajzokkal és híres emberek inspiráló gondolataival…

Proaktívan vagy reaktívan: a választás a tiéd

Naponta százszor dönthetünk úgy, hogy felelősséget vállalunk magunkért, vagy csak sodródunk. Előfordulhat például, hogy rossz az idő, a nővéred lenyúlja a blúzodat, a suliban elveszítesz egy választást, a barátod kibeszél a hátad mögött, valaki leordítja a fejed, a szüleid nem adják oda a kocsit (ok nélkül), a parkolóban megbírságolnak, elhasalsz egy vizsgánál, vagy nem találsz munkát. Na, mit kezdesz ezzel? Hagyod, hogy meghatározza a napodat – vagy te határozod meg? A döntés a tiéd. Tényleg a tiéd. Nem kell feltétlenül úgy reagálnod, ahogy mások teszik, vagy ahogy szerinted az emberek elvárják tőled.
Megtörtént már veled, hogy éppen leléptél a zebrára, és egy autós elszáguldott az orrod előtt? Mit teszel ilyenkor? kiabálni kezdesz? Rázod az öklöd? Hagyod, hogy tönkretegye a napodat? Kiakadsz?
Vagy el tudod engedni az egészet? Nevess rajta egyet, és menj tovább!
A döntés a tiéd.

[…]

A siker titka

Végül pedig, ragaszkodni a prioritásodhoz csak önfegyelemmel lehet. Önfegyelemre van szükség, hogy gazdálkodj az időddel, vagy hogy erőt vegyél a félelmeiden. Önfegyelmet kíván, hogy erős légy a döntéshelyzetekben, és ellenállj a csoportnyomásnak.
Albert E. Gray éveket töltött sikeres emberek tanulmányozásával, hogy megtalálja, mi az, ami mindannyiunk sikeréhez hozzájárult. Mit gondolsz, mire jutott? Hát nem az öltözködésen vagy a müzlievésen múlt a siker, de nem is a pozitív gondolkodáson. Nézzük, mit talált.
Albert E. Gray szerint a siker közös nevezője:
„Minden sikeres emberben közös, hogy olyan dolgokat is hajlandóak megtenni, amelyeket mások nem szeretnek. Persze nem biztos, hogy valami nagy kedvvel. De nemtetszésüket alárendelik törekvéseinket.”
Mit jelent ez? Azt, hogy hajlandóak időről időre lenyelni azt, amihez nem fűlik a foguk. Hogy miért teszik? Mert így tudják elérni céljaikat.

[…]

Amit nem használsz, az berozsdásodik

Az egyik kedvenc filmem a Forrest Gump. Egy aranyszívű, de értelmileg sérült alabamai fiatalemberről szól, aki sikert sikerre halmoz, annak ellenére, hogy olyan, amilyen. A történet egy pontján Forrest nagyon frusztrált, össze van zavarodva. Úgyhogy mit csinál? Elkezd futni, és csak fut, fut. Miután két és félszer keresztülfutja Amerikát oda-vissza, Forrest jobban érzi magát, és végül képes lesz arra, hogy rendet tegyen az életében.
Időnként mindannyian lehangoltak vagy frusztráltak vagyunk. És talán a legtöbb, amit ilyenkor mi is tehetünk, ha követjük Forrest példáját: addig sportolunk, amíg jobban nem leszünk. J Amellett, hogy a mozgás jót tesz a szívnek, a tüdőnek, az egész testnek – elképesztő módon tölt fel bennünket energiával, eloszlatja a stresszt, és kitisztul a fejünk.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Crystalina Evert: Tiszta nőiesség

Crystalina Evert

Tiszta nőiesség

690 Ft

Jason Evert: Tiszta férfiasság

Jason Evert

Tiszta férfiasság

690 Ft

Jason Evert: Tiszta szerelem

Jason Evert

Tiszta szerelem

690 Ft