Az 5 szeretetnyelv

Szólóban

Az 5 szeretetnyelv

Szerző: Gary Chapman

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28827-2-7
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 192
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

3500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Chapman könyve mindenkinek szól, aki nem párkapcsolatban él, de egyedülállóként is szeretne teljes életet élni, azaz szeretetet adni és kapni. A szerző konkrét esetekből kiindulva mutatja be, hogyan kommunikálhatnak az egyedülállók a szeretet nyelvén életük különböző kapcsolataiban: szüleikkel, testvéreikkel, barátunkkal vagy éppen diák- illetve munkatársaikkal, vagy éppen egyedülálló szülőként a gyermekünkkel.

Részletesen szól a randevúzásról, és arról, hogy mi a jól működő házasság titka. Külön fejezet szól az egyedülálló szülőkhöz arról, hogyan fejezhetik ki gyermekeik iránti szeretetüket. A könyv gyakorlatias és jól alkalmazható alapelvei a legkülönfélébb élethelyzetben élő egyedülállóknak is segítenek abban, hogy a szeretetet mindennapjaik és kapcsolataik részévé tegyék.

Egyikünk sem tökéletes, és nem mindig cselekszünk helyesen. Néha szóval vagy tettel megbántunk másokat. A múltat nem lehet megváltoztatni, de jóvátehetjük a múltbeli hibát, ha elismerjük, és bocsánatot kérünk érte. „Hogyan tehetném jóvá a hibámat?” – ezzel a kérdéssel a szeretetünket fejezzük ki.
Ha valaki megbántott, de bevallja, hogy hibázott, és bocsánatot kér, két lehetőség áll előttünk: ha megbocsátunk, a kapcsolat helyreáll, ha azonban elégtételt követelünk, ítélőbíróként lépünk fel a másik emberrel szemben.
Sokan nem tudnak szabadulni a múlt sérelmeitől és kudarcaitól, melyek minden újabb napot megmérgeznek. De amíg keserűség, neheztelés és bosszúvágy él a szívünkben, nem tudjuk megtanulni az elismerő szavak szeretetnyelvét. A legjobb, amit régi sérelmeinkkel tehetünk, hogy túllépünk rajtuk.

[…]

Számtalan módja van annak, hogy a testi érintés nyelvén kifejezzük szeretetünket. Ha partnerünk ódzkodik az érintések bizonyos formáitól, ne erőltessük, hiszen a szeretetnyelvek lényege éppen az, hogy mindenkihez a saját nyelvén szóljunk.
Természetesen rendkívül fontos az az érzelmi légkör, amelybe az érintés történik. A vállveregetés megerősítő és biztató érintés is lehet, de ha azért veregetjük meg valakinek a vállát, mert zavar a viselkedése, az érintés negatív üzenetet hordoz.

[…]

Cselekedj úgy, mintha szeretnéd
Akadnak, akik kétségbe vonják, hogy szerethetünk valakit, aki iránt neheztelés van bennünk. „Nem puszta képmutatás ez? – kérdezik. – Hogyan lehet pozitív dolgokat mondani vagy tenni, miközben negatív érzéseink vannak?” Mikor ezt a kérdést hallom, eszembe jut C. S. Lewis következő megállapítása:
„A szabály mindannyiunk számára rendkívül egyszerű. Ne vesztegessük az időt azon tűnődve, vajon » szeretjük-e « felebarátunkat; cselekedjünk úgy, mintha szeretnénk. Mihelyt megtesszük, megértjük az egyik nagy titkot. Amikor úgy viselkedünk, mintha szeretnénk valakit, hirtelen megszeretjük az illetőt. Ha bántunk valakit, akit nem kedvelünk, egy idő után azt vesszük észre, hogy még kevésbé kedveljük. Ha viszont jót teszünk vele, úgy találjuk majd, hogy ellenérzéseink csökkentek vele szemben.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Bruno Ferrero: Az élet mindened, amid van

Bruno Ferrero

Az élet mindened, amid van

1600 Ft

Bruno Ferrero: Egy tökéletes szív

Bruno Ferrero

Egy tökéletes szív

1600 Ft

Bruno Ferrero: A csillagokat éjjel látod

Bruno Ferrero

A csillagokat éjjel látod

1600 Ft