Örülj az életnek

Szerző: Anselm Grün

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-55760-1-0
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 138
Méret: 110x165 mm
Kötés: keménytáblás

3135 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Sokan gondolják úgy, hogy manapság nem könnyű megőrizni az életörömöt. Anselm Grün megmutatja, hogyan sikerülhet mégis új erőt és örömöt találni az életben, és megnyitni szívünket az élet örömteli oldalai előtt.

Hasznos gondolatai és bátorító szavai hozzásegítenek, hogy élvezni tudjunk minden pillanatot.

Az élet mindig osztozni akar. Élni azt jelenti: kapcsolatban állok. Az életet ki kell cserélnünk egymás közt. Élet és öröm összefügg. Ilyen értelemben definiálta Arisztotelész is az örömöt: a beteljesült élet kifejeződéseként. Ha valóban élek, akkor örömöt érzek. Akkor nincs szükségem felszólításra, hogy örüljek az életnek, örüljek az életben. Ha virágzik az élet, ha termékeny, ha áramlik, sőt pezseg, akkor az örömmel is kapcsolatban van. Az öröm a valódi élet kifejeződése.

Jézus úgy mutatkozik be a János-evangéliumban, mint aki valódi életet hoz nekünk? „Én azért jöttem, hogy életük legyen, bőséges életük.” (Jn 10,10)

[…]

Minek örülsz, amikor együtt vagy a barátaiddal? Gyakran csak a bizalmas légkörnek. Nem kell nekik magyarázkodnod, hiszen ismernek. Megértenek. Elmondhatod nekik mindazt, ami éppen foglalkoztat. Nem ítélnek el. Hordoznak, amikor gondjaidról beszélsz nekik. Elkísérnek, ha válságba jutsz. Melletted vannak gyászodban is.
Tudod, hogy ráhagyatkozhatsz a barátaidra. Bátran játszhatsz velük olyasmit is, ami otthon anyaként vagy apaként túl gyerekesnek tűnne. Barátaid, barátnőid körében ismét gyermek lehetsz, élvezheted a játékot. Kapcsolatba kerülhetsz mindazzal, amit a hétköznapok során elrejtesz, mivel sokszor álarc mögé rejtőzöl, hogy alkalmazkodj. Jólesik, hogy itt kényszer nélkül, megítélés nélkül azt teheted, amire a szíved vágyik.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Anselm Grün: Életet fakasztó vezetés

Anselm Grün

Életet fakasztó vezetés

1890 Ft

Anselm Grün OSB: Lelkünk erőforrásai

Anselm Grün OSB

Lelkünk erőforrásai

1800 Ft

Anselm Grün: Adj új értelmet a világnak!

Anselm Grün

Adj új értelmet a világnak!

1890 Ft