Az értékorientált nevelés alapjai - Tanulmányok, dokumentumok az értékelvű nevelés megalapozásához

Szerző: Fülöpné Erdő Mária

Kategória: Hitoktatás
ISBN szám: 978-963-27753-2-6
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 266

2700 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Gyakran felmerül a kérdés, hogyan valósítható meg a XXI. század plurális társadalmaiban a katolikus értékrend átadása. Milyen értékeket közvetítsen a nevelés a katolikus oktatási-nevelési intézményekben és a katolikus családban? Melyek azok a társadalmi hatások, amelyek nehezítik, veszélyeztetik az értékek közvetítését? Mi a helye, szerepe napjainkban a katolikus nevelésnek? Melyek azok a gondolatok a Katolikus Egyház tanításában, amelyekből a katolikus nevelői szemlélet, elhivatottság táplálkozik?

Mindezekre és még sok más kérdésre törekszenek választ adni a kötetben összegyűjtött tanulmányok, írások és egyházi dokumentumok. Ezek gondolatait megismerve, értelmezve, összefüggéseiben megértve és átgondolva alapozódhat meg a katolikus nevelői/pedagógusi szemlélet, amelyet a későbbi tanulmányok során számos további ismeretet és tapasztalatot egészít majd ki.

Szívből kívánjuk, hogy ez a kötet is előmozdítója legyen egy világos értékrend szerint, szeretetben és békében élő egyénekből, családokból és közösségekből felépülő társadalom, egy valódi emberi közösség kialakulásának.

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

Album Mikes János püspök életéről (február 21. 11:42)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink