Pilinszky közelében

Szerző: Kovács Péter

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-99207-6-7
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 264

3500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Kovács Péter művészettörténész második életrajzi kötete tartalmazza a szerző szinte minden, a családjáról szóló írásait.

A Pilinszky közelében a második világháború előtti évektől a rendszerváltásig követi a szerző személyes életpályáját, beleágyazva az évtizedekig együtt élő nagycsalád történetébe. A szerény és szűkszavú, szépírói láttató erővel megírt történetek kirajzolják egy keresztény középosztálybeli család sorsát a változó, majd évtizedekig változatlan történelmi időben. Háború, fordulat éve, ötvenhat, Kádár-kor – és már csupán a szerző generációja számára: rendszerváltás.

Az emlékezés és a tudás átörökítése az „öregek” dolga, de nemcsak ez a természetes emberi késztetés indította Kovács Pétert a szövegek megírására és kiadására, hanem az a tény, hogy Pilinszky János is e család tagja volt. „Később aztán az a belátás is vezetett, hogy Pilinszky körül lehetnek olyan kérdések, amelyekre ma már rajtam kívül másnak nincsen közvetlen rálátása” – írja a kötet bevezetőjében. A Pilinszky közelében megmutatja tehát azt a hátteret, amely meghatározta a költő életét is.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Michael Hesemann: Stigmata

Michael Hesemann

Stigmata

3600 Ft