Meghívó a mennyországba!

Szerző: Futó Károly

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69661-7-1
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Oldalszám: 160
Méret: 125x180 mm
Kötés: puhafedeles

1580 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Szeretnék mindenkinek átadni egy meghívót, nem csupán írásban, hanem a maga reális valóságában. Mindenkinek van egy meghívója a mennyországba!

Akadnak talán, akik azt gondolják: „Hívtak volna meg inkább egy hangulatos bálba!” Ez a meghívó azonban mindennél többet ér, mert magától a jó Istentől érkezett, akivel a mennyek országában kell találkoznunk. Nem volt érdemes megszületnünk, ha nem jutunk el oda, ha nem leszünk szentek!

Hogyan kezdjünk el eleget tenni ennek a meghívásnak? Erre a kérdésre keressük és találjuk meg a választ Futó Karcsi bácsi legújabb könyvében.

Ez a mi hitünk és életünk

Minden olyan eszme, mozgalom, amelyben nincs ott a teljes igazság, magában hordozza a romlást. Ám az Anyaszentegyház tanítása teljes igazság. A benne élő emberek gyarlók, vannak köztük bűnösök is, de az Anyaszentegyház tantétele ragyogóan szép, tökéletesen biztos és igaz: egy Isten van, s ebben az egy Istenben három személy, az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Az ember lelke halhatatlan. Isten az embert azért teremtette, hogy örök élete legyen. Isten kegyelme működik a világban, és kegyelem nélkül senki nem üdvözülhet. Jézus Krisztus azért jött el a földre, hogy megadja számunkra annak lehetőségét, hogy visszatérhessünk Istenhez, akitől butaságból, bűnösségből elszakadtunk. Isten azonban nem akarja, hogy elvesszünk, hanem hogy minden üdvözüljön. Isten végtelenül irgalmas.

Jézus Krisztus előttünk élte azt az életet, amelyet nekünk is szán: kereszthordozás itt a földön. „Ha valaki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti. Aki elveszíti értem és az evangéliumért, az megmenti életét.” (Mk 8,34-35)

Életünk a földön kereszthordozás, aggodalmak, félelmek, gyöngeségek, sírba hanyatlás. Az ember föltámadásban és az örök életben valósul meg teljesen, az üdvösségben, ha méltó rá. Ott van azonban a kárhozat reális fenyegetése is, ha ezt választotta magának valaki, tudatosan, hamis önérzettel, mert nem akarta elfogadni a jó Istent, az igazságot. Az Egyházat az igazság éltetni.