Miért ne lennének ma is csodák?

Szerző: Makk Attila

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-615-52591-4-2
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 152
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1000 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

A szerző rácsodálkozik könyvében a világ eseményeire, és természetfeletti fényben látja a hétköznapok történéseit. Legyen szó akár szenvedésről, felszabadulásról, a Titanic elsüllyedéséről… Mindent hittel szemlél. Ugyanakkor rámutat arra is, hogy hit nélkül nem képes az ember felismerni a nagyobb összefüggéseket.

Némely helyen humorossá válik az írás, más helyen határozottan felhívja a figyelmünket arra, hogy felelősek vagyunk életünkért és világunkért. A kánai menyegzőre gondolva írja: „A korsókat nekünk kell megtölteni könnyel, verejtékkel, olykor vérrel is. Ami emberi erőnkből telik, meg kell tennünk a cél érdekében… Csak akkor fordulhatunk az Úrhoz, ha magunk részéről mindent megtettünk.”

A könyvet tekinthetjük a keresztény világnézet összefoglalásának is. A szerző életének leszűrődött gondolatait olvashatjuk benne. Ez az élet küzdelem volt a hitért (a diktatúra idején), küzdelem a megélhetés (három gyermek felneveléséért), és küzdelem a gonosz támadásaival szemben. Ez a küzdelem győzelemmel végződött.

(Katona István atya)


Jézus Krisztus a saját vállán próbálta ki, mekkora keresztet bír el az ember, ezért sohasem ér nagyobb megpróbáltatás, mint amit el tudunk viselni. Legalábbis egyszerre nem. Lassan azonban hozzáedződünk a nehézségekhez. Ami egy esztendeje még elviselhetetlennek tűnt, az ma már nem is annyira rettenetes. Isten úgy tölti nekünk a megpróbáltatást, akárcsak mi a sört a korsóba. Kitöltjük, a sör fölhabzik, és úgy tűnik több már nem is fér bele.

[...]

„… hát igen, ez a szabad akarat… Ha valakit a diszkóból kijövet a lelkiismerete nem tud lebeszélni, én nem akadályozom meg, hogy részegen üljön a kocsiba. Még akkor sem, ha egy háromgyerekes család kocsijával karambolozik. Azok a fiatalok is csak a te kedvedért maradtak életben.”

[...]

A csoda nagy kegyelem, erősíti a hitében az embert, de csak akkor, ha elhiszi, hogy itt most Isten csodát tett. Fogadjuk el Isten felénk nyújtott kezét, vegyük észre a hétköznapi csodákat is az életünkben. Amikor Jézus az ördögtől megszállott fiú apjának azt mondja: „Minden lehetséges annak, aki hisz, akkor az apa így kiált fel.” „Hiszek, Uram, segíts hitetlenségemen!” (Mk 9,24)

[...]

A Teremtő nekünk egy egész világot ajándékozott, a Földet rajta élővilággal. Amikor az emberiség megtanul írni, olvasni, akkor használati utasítást kapott a világhoz, a Teremtés könyvét… Előírja, mit kell tennünk: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet, és vonjátok uralmatok alá.”… Ezt a használati utasítást Isten parancsának hívjuk.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Basa Katalin: Magyar szentek élete I-II.

Basa Katalin

Magyar szentek élete I-II.

960 Ft

Maria Eisl & Andreas Laun: A szerelem dinamikája

Maria Eisl & Andreas Laun

A szerelem dinamikája

1980 Ft

Giuseppe Ghiberti: Látta és hitt

Giuseppe Ghiberti

Látta és hitt
A torinói lepel üzenete

1490 Ft