A szenvedő ember Isten színe előtt

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-27752-2-7
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 332

2700 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szenvedés jelensége és kérdése egyetemes, egzisztenciális, önmagában sokértelmű és sajátos kapcsolata van a szeretettel. Már csak e néhány jellemzője is indokolttá teszi, hogy a teológia újból és újból reflexió tárgyává tegye.

E tanulmánykötet azokat az előadásokat tartalmazza, melyeket a PPKE Hittudományi Karán 2014-ben, az évente megrendezésre kerülő teológiai tanári továbbképző konferencián tartottak a szerzők. A tanulmányok a szenvedésről egzisztenciálisan érintett és döntés elé állított ember helyzetét és tapasztalatát vizsgálják teológiai szempontból. Annak az embernek a helyzetét és tapasztalatát, aki Isten színe előtt áll, aki azzal a hittel él, hogy egész élete „coram Deo” zajlik, hogy még szenvedései is Isten színe előtt átélt szenvedések.

Hogyan birkózik meg a szenvedés súlyos kérdésével a hívő ember? Milyen krízisekbe juttathatja hitét a szenvedése, s hogyan állhat helyt e kiélezett szituációban? A szenvedés helyzetében milyen választ és segítséget kap Istentől? Mi Isten végső válasza a szenvedésre? Ezek az alapvető kérdések adják meg a könyv vezérfonalát.