A találkozás titka

Szerző: Anselm Grün

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31407-3-4
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 132
Méret: 110x165 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Együtt nevetünk, együtt sírunk, együtt éljük le az életünket, aztán együtt öregszünk meg, vagy együtt maradunk fiatalok. A jó emberi kapcsolatok mindennél többet érnek.

Anselm Grün huszonöt különféle utat mutat be ebben a könyvében, s mindegyik arra szolgál, hogy megnyíljunk, hogy igazi, mély kapcsolatba kerüljünk önmagunkkal és a többiekkel. Nyitottság és bizalom, távolságtartás és odaadás: szívünk mélyén mindannyian tudjuk, mire van szükségünk, mi tesz jót nekünk, hogy mély emberi viszonyokat tudjunk kialakítani.

Ez a könyv mindenkinek szól, aki szeretné elmélyíteni a szeretetet, amely másokhoz fűzi.

A pszichológusok szerint a kapcsolatok hiánya korunk igazi betegsége. Sokan önmagukkal sincsenek kapcsolatban. Ezért aztán gyakran képtelenek arra, hogy valódi kapcsolatot építsenek ki másokkal. Túlságosan sokat várnak el a másik emberhez fűződő kapcsolatuktól, azt, hogy ezáltal önmagukkal kerülhessenek kapcsolatba. Ezzel azonban lehetetlen kívánnak a másik embertől – s igen gyakran e túlzott elvárás miatt vall kudarcot a kapcsolat.

Aki sem önmagával sem a másik emberrel nincs kapcsolatban, az a dolgokhoz fűződő kapcsolatot is elveszítette. Már nem látja a létezésük mélyén rejlő titkot, hanem csak úgy tekint rájuk, mint amiket használhat, kihasználhat, eltékozolhat. Az ilyen ember Istenhez fűződő kapcsolatát is elveszítette.

[…]

Aki gyengédséget tapasztal meg, az áldásként éli meg azt önmaga számára. Jót tesz neki, hogy a másik ember olyan gyengéd hozzá, hogy nem tulajdonként kezeli, hanem értékes kincsként, amelyhez csak óvatosan és tisztelettel közeledhez.

Egy olyan világban, amelyben az erőszak uralkodik, a fiatalok más kapcsolati modellre vágynak: a gyengédség légkörére. A gyengédség saját kultúráját és életstílusát hozzák létre. A gyengédség annak a művészete, hogy az emberekkel, a természettel és a dolgokkal gyengéden bánjunk.

A gyengédség művészete arra szeretne tanítani téged, hogy finoman és gyengéden bánj azzal, akit szeretsz. nem leszel vele szemben tolakodó, nem kényszeríted őt, hogy minden titkát felfedje előtted. Gyengéden és figyelmesen közeledsz hozzá. Beszéded és a többi emberrel való bánásmódod is lehet gyengéd.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?