A bízó hit

Szerző: Gánóczy Sándor

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31407-2-7
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 104
Méret: 114x185 mm
Kötés: puhafedeles

1750 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

„Elképzelhető-e például számunkra személyes közösség egy több mint 2000 évvel ezelőtt elhunyt emberrel, aki időben és térben annyira távol van tőlünk? Aki láthatatlan, akárcsak maga Isten? Szerintem a választ csak a bízó hit és az általa sugalmazott képzelet adhatja meg. Ahogy édesanyám ott él emlékezetemben, bár sok évvel ezelőtt meghalt, hasonló módon lehet velem együtt a Krisztussá lett Jézus, akit évek folyamán olvasva, elmélkedve mesteremnek választottam.”

Gánóczy Sándor (1928, Budapest) katolikus teológus, nemzetközi tekintetben is az egyik legjelentősebb Kálvin-szakértő, aki éveken át tanított a párizsi Institut Catholique-on, a münsteri és a würzburgi egyetemen, ebben a könyvben nagyon személyes hangon szól arról, hogyan válhat a hit a mindennapok tapasztalatává.

Talán én nem leszek képes a túlélők felé való ilyen megnyílásra, ilyen önátadásra. Ez talán csak haldokló anyák számára lehetséges, akik megszokták, hogy életet adjanak. Mindenesetre én sem szeretnék önmagába zárkózott agglegényként távozni az élők sorából. A jó, a legjobb halál a párbeszéd jegyében történik. A rossz, a legrosszabb az egyedüllét és a magány jegyében. Ha már Isten láthatatlanságát is nehéz elviselnem, mi lesz velem, ha embertársaimat sem látom magam mellett, akikre ezt a terhemet rá tudnám bízni, megosztani velük?

Halálom, hacsak nem baleset áldozata leszek, nálam is valószínűleg komplex és ellentmondásokkal teli folyamatként fog beköszönteni. Thierry Tournebise ezt így írja le: Az életösztön kezdetben a közelgő vég tagadása formájában jelentkezik. Azután jön a rádöbbenés és a fellázadás ideje. Követi ezt a remélő szakasz: talán mégis fel fogok épülni… De ez nem tart sokáig: depresszió vesz rajtam erőt. Tehetetlennek érzem magam: vajon ki tud még segíteni? Végül a haldoklók felénél legalábbis az orvosok szerint, beköszönt a belenyugvás végállomása. Sokszor itt tör át a másokhoz kötöttség érzése. Például az „utolsó szó” jogán tanácsadás továbbélő szeretteimnek, felkínált szellemi hagyaték.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Kőszegfalviné Pajor Klára: Szombathely régi képes levelezőlapokon

Kőszegfalviné Pajor Klára

Szombathely régi képes levelezőlapokon

5700 Ft

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

2800 Ft

Dávidné Bajor Ágota & N. Székely Noémi & Vizvárdy Rita SSS: Isten szeret engem!

Dávidné Bajor Ágota & N. Székely Noémi & Vizvárdy Rita SSS

Isten szeret engem!
Kézikönyv

1500 Ft

Philip Yancey: Hol van Isten, amikor fáj?

Philip Yancey

Hol van Isten, amikor fáj?

3500 Ft

Herbert Madinger: Isten szeret Téged

Herbert Madinger

Isten szeret Téged

1500 Ft