Muszlimok kérdeznek, keresztények válaszolnak

Szerző: Christian W. Troll

Kategória: Hitvédelem
ISBN szám: 978-963-80144-4-3
Kiadó: Jezsuita Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 156

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Vajon mi keresztények készen állunk arra, hogy megfeleljünk mindazoknak, akik reményünk felől kérdőre vonnak bennünket? (1Pét 3,15) Felkészültünk rá, hogy pontos, érzékeny és tiszteletteljes módon adjunk számot hitünkről? Vajon van elég ismeretünk a muszlimok hitéről és vallási érzékenységéről ahhoz, hogy szóba álljunk velük?

Ez a könyv elsősorban keresztényeknek szól. Részben azt célozza, hogy megfelelő információval lásson el, részben pedig bátorítani akar a további hitbeli reflexióra és a felvetődő problémák tisztázására. Szerzője arra törekedett, hogy alapot és vonatkozási pontot nyújtson olyan keresztényeknek, akik pontosabban meg akarják érteni a muszlimok hitünkkel és életformánkkal kapcsolatban feltett kérdéseit, továbbá arra is fel akar készíteni, hogy képesek legyünk e kérdések őszinte, együtt érző megválaszolására.

A kötet remélhetőleg hozzájárul majd ahhoz, hogy egyre inkább kibontakozzon a vallásközi párbeszéd magyar nyelvterületen is, és így a muszlimok és a keresztények egyre inkább szót értsenek egymással. Az itt lefektetett alapok biztosíthatják, hogy a különböző vallási hagyományok autonóm és szolidáris módon, békében éljenek együtt, s mindkét részről megmaradjon a mindig nagyobb igazság keresése.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!