Hogy a mindennapok ne legyenek hétköznapiak

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-87480-2-7
Kiadó: Családakadémia Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 68
Méret: 105x175 mm
Kötés: puhafedeles

550 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A kiadvány számos példán keresztül mutatja be a hétköznapokat, majd kiemeli azok értékét. A világ gyakran azt sugallja, hogy a hétköznapok unalmasak és csak rosszak lehetnek. Olyan események sorozata, amelyeket kénytelenek vagyunk elszenvedni, túl lenni rajtuk. Ez a kis kiadvány ezzel ellentétben rávilágít a hétköznapokban rejlő lehetőségekre és értékekre, amelyek által mi magunk is többek, jobbak lehetünk. A gyakorlati példákat is tartalmazó kis kiadvány egy női lelkinapon elhangzott előadások foglalata.

A házassággal és a családdal kapcsolatos elvárások egyébként is inkább az asszonyokra nehezednek nagyobb súllyal. „A mai nőt tulajdonképpen superwomannak kellene hívni, ha mindannak a sok ellentmondásos követelménynek meg akarna felelni, melyeket elé állítanak, s maga támaszt önmagával szemben… Természetesen azt reméli és várja, hogy mindezeket a követelményeket közös nevezőre hozhatja.” (Stephan Grünewald pszichológus) Ez lelkileg megterhelő, mert a valós életben sok minden nem megy ilyen simán. A házasságban feszültségek vannak, a gyerekek nem úgy „sikerülnek”, ahogyan szeretnénk.

Valószínűleg ezért van nagy keletjük az olyan filmsorozatoknak, amelyek az életet olyannak mutatják be, amilyen az valójában. Ezek amellett, hogy ötleteket adnak saját mindennapjaink megéléséhez, rossz lelkiismeretünkön is könnyítenek.

[…]

Nekünk keresztényeknek, az a feladatunk, hogy új értékeket mutassunk fel ma is. Ez a tudat még a látszólag egyhangú hétköznapokban is felcsillantja az örömöt.

Talán egyszerűen csak jobban meg kell látnunk, hogy környezetünkben milyen sokan éreznek ugyanúgy, mint mi. Milyen sokan vágyakoznak másfajta életminőségre, mint amilyet ma általában kínálnak, milyen sokan szeretnének tudatosabban, mélyebben, nagyon hitben élni.

Amikor azokból az emberekből, akiknél a schönstatti zarándokszentély megfordult, csoport alakul, gyakran kiderül, hogy egészen közel laknak egymáshoz, de csak felületesen ismerik egymást. Csak a kép vándorlása során tapasztalható meg: a környezetünkben többen is vannak, akik hívő életet szeretnének élni. Olyanok, akik régen, elszakadtak a hittől, mert sosem élték meg helyesen, vagy olyanok, akik a keresztény utat valójában nem is ismerik. És most felfedezik, mint nagy gazdagodást.

Az ilyen tapasztalatok új lendületet adnak. Bátorítanak, hogy újra elkezdjük megélni kereszténységünket közösen, mert aki ma egyedül van, az elveszett. Ahhoz, hogy emberi módon élhessünk, szükségünk van a másokkal való találkozásra, kapcsolatokra.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Emily Menendez-Aponte & R. W. Alley: Anya és apa válnak

Emily Menendez-Aponte & R. W. Alley

Anya és apa válnak
Vigasztaló gyermekeknek

850 Ft

Emily Menendez-Aponte: Kisbabát várunk!

Emily Menendez-Aponte

Kisbabát várunk!
Útmutató nagytesóknak

850 Ft