Isten kegyelméből - Emlékeimből

Szerző: Rédly Elemér

Kategória: Történelem
ISBN szám: 978-963-27749-8-5
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 308

1600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Miközben a régebbi korok történetét gondosan kutatjuk, gyakran megfeledkezünk a „félmúlt” emlékeinek megörökítéséről. Fiataljaink számára a kommunista idők története már a múlt része, amiről méltatlanul keveset tudnak.

Ezért is örülök ennek a könyvnek, hiszen ebből kirajzolódik előttünk az 1945 utáni évtizedek „egyháztörténelme” is. Látunk szép példákat, hősies helytállást és emberi gyengeségeket is.

Dr. Rédly Elemér ezen belül különösen a hitoktatás kérdésével foglalkozik. Bemutatja az egyházi élet szinte minden részének korlátozását vagy megszüntetését a kommunista rendszerben, de leírja azt a hősies erőfeszítést is, amellyel papjaink-és később világi hitoktatóink-dolgoztak a hit átadásán.

Látjuk az iskolai hitoktatás szinte teljes megszüntetése után az ún. „templomi hitoktatás” megjelenését, a hittankönyvírás küzdelmeit, a „kateketikai lelkigyakorlat”-nak nevezett továbbképző(k) kialakulását, majd a világiak számára elkezdődött teológiai oktatás megindítását és a hitoktatóképzések kezdeteit.

Közben megismerünk példás életű papokat, hitoktatókat, akik sokat tettek a magyar hitoktatás fennmaradásáért és megújításáért. Közéjük tartozik nem utolsósorban e könyv szerzője, Dr. Rédly Elemér is, akinek ezt szeretném különösen is megköszönni.

Legyen ez a könyv bátorítás is egyben a mai papoknak, hitoktatóknak!

Dr. Pápai Lajos püspök

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

Segítség, akaratos a gyerekem! (január 8. 15:26)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink