Isten őrülten szeret téged!

Szerző: Henri Boulad SJ

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69659-1-4
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 112
Méret: 125x195 mm
Kötés: puhafedeles

1650 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Eltudjuk hinni ezt? A híres jezsuita páter könyvében fel akarja ébreszteni a szívünket, hogy valóban átéljük a világ legcsodálatosabb érzését: a mérhetetlen, kifejezhetetlen isteni szeretetet...

Semmi sem adott, semmi sem végleges, semmire sem mondhatod azt, hogy a tiéd vagy megnyerted. De elveszve sincs még semmi! A Lélekkel minden újrakezdődhez, indulhat. Nem vagyunk egyedül. Velünk van a Szentlélek. Amikor a jeruzsálemi zsinat határozatáról levelet írnak az apostolok, így fogalmaznak: „A Szentlélek is, mi is úgy láttuk jónak…” (ApCsel 15,28) A Szentlélek és mi! Ez azt jelenti, hogy a Szentlélek és az én kis lelkem szimbiózisban, szinkronban, szimpátiában, empátiában beszélgetnek, tevékenykednek, és így együtt találnak rá a megoldásokra. Az ima az a pillanat, amikor Isten szintjére hangolódva megpróbálok behatolni Isten tervébe és szándékaiba.

Amint apránként megvalósítjuk a tervet, az kibontakozik, megnyilatkozik előttünk. Amikor valaki megkérdezi tőlem, mint tegyen holnap, azt felelem: „Tedd meg azonnal azt a lépést, amiről úgy érzed, hogy meg kell tenned. A következő lépés önmagát fogja mutatni neked. Sose kérdezd, hogy melyik utat válaszd; kérd a világosságot, és a szükséges erőt, hogy megtedd azt a lépést, amit most kell megtenned. Amint ez megtörtént, elég világosan fogsz látni, hogy megtedd a következő lépést, és így tovább.”

[…]

Emlékszem egy spanyol jezsuita rendtársamra, Roberto testvérre, egy nagydarab, lelkes, temperamentumos szerzetesre. Megtörtént, hogy találkozott velem a folyosón, megállított, és megrángatta a reverendám ujját: „Pater Boulad, Ő szeret téged, őrülten szeret téged!...” Természetesen ezt az Istenről mondta. Szórakozottan, sőt kisség idegesen válaszoltam: „Igen, rendben van, így van…” – és közömbösen siettem tovább a dolgomra. Szegény Roberto meghalt, és én örököltem a celláját Kairóban, most is abban lakom. Csak most értettem meg, hogy mit is akart nekem mondani ezzel: „őrülten szeret téged”. Ez az ember a hit legmélyebb pontját érintette meg, az evangélium lényegét, a keresztény kinyilatkoztatás magvát. Jézus teljes üzenete van benne: Isten őrülten szeret téged.

Tudom, hogy az Atya számára egyetlen vagyok, mindent jelentek, a bolondulásig szeret, és ez nekem elég. Ettől kezdve az életem megvilágosodik, teljesen új irányt vesz, és az egész világ teljesen megváltozik körülöttem.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Katona István & Kunszabó Zoltán: Meghívás az életre - Lelkiismeret vizsgálat felnőtteknek

Katona István & Kunszabó Zoltán

Meghívás az életre - Lelkiismeret vizsgálat felnőtteknek

2250 Ft