Ki vagyok én?

Az élet nagy kérdései keresztény szemmel

Ki vagyok én?

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-31405-7-4
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 140
Méret: 195x256 mm
Kötés: keménytáblás

4215 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Kérdések, amelyeken gyerekkorunk óta törjük a fejünket... amelyekre egész életünkben keressük a választ! Fiúk, lányok, kik vagyunk? Életre szól-e a barátság? Mi tesz boldoggá? Mi a szerelem? Mitől lesz sikeres az életünk? A könyvben ezekről a kérdésekről gondolkodunk, hogy megismerjük magunkat, örüljünk magunknak és boldogok legyünk.

Őrült szerelem

Egyesek akkor is szerelemről beszélnek, ha Istenre gondolnak. Azt mondják : ez segíti őket aban, hogy jobban szeressék a többieket.

Találkozás

Istenben hinni titokzatos dolog. A hívők azt mondják, valami nagy erőt éreznek magukban: valami leheletet, amely hordozza, bizalmat, amely boldoggá teszi őket. Azt mondják: Istenre rábízhatják a titkaikat, örömüket, bánatukat… s ő meghallgatja, bátorítja, boldoggá teszi őket, reményt ad nekik. Nem könnyű ezekről beszélni!

Mikor találkozunk?

Az efféle erős érzelmek vágyat ébresztenek, hogy találkozzunk azzal, aki felkeltette őket! Istent nem lehet úgy „látni” vagy „hallani”, mint a barátainkat, szüleinket. A hívők mégis szeretnék megismerni őt… erre való az ima, ezért kell szeretni a másik embert. mert aki szereti embertársát, az máris találkozott Istennel.

Féltékenység nélkül!

A keresztények szerint Isten minden embert szeret: férfit és nőt, fiút és lányt. A hívőket ugyanúgy szereti, mint a nem hívőket. Még azokat is szereti, akik valami nagyon rosszat tettek. Az ő szemében minden lény kivételesen értékes. Minden úgy érezheti, hogy Isten a hibáival és a gyengeségeivel együtt szereti!

Jézus végtelen szeretete

Isten elküldte hozzánk a Fiát, Jézust, hogy elmondja az embereknek, milyen végtelenül szereti őket. Jézus szerette a barátait, de azokat is szerette, akiket nem ismert, sőt még az ellenségeit is! Végtelen, határtalan szeretet ez, amely ma is tart: a szeretet kútja, amelyből mindenki erőt meríthet ahhoz, hogy szeretni tudja a többieket.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Christine Adams & Robert J. Butch & R. W. Alley: De jó, hogy önmagam lehetek!

Christine Adams & Robert J. Butch & R. W. Alley

De jó, hogy önmagam lehetek!
Könyvecske az önbecsülésről

850 Ft

Patyi Beáta: Elsőáldozók könyve

Patyi Beáta

Elsőáldozók könyve

2900 Ft