A gyerekek misztériuma

Szerző: Mike Mason

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28801-8-1
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 246
Méret: 126x237 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Mike Mason korábbi könyvében, A házasság misztériumában a házasság és az Istennel való kapcsolat között vont párhuzamot.

A gyerekek misztériumában a szülő-gyerek kapcsolattal teszi ugyanezt. Nem szülői kézikönyvnek szánja művét, inkább azokhoz szól, akik lélekben szeretnének gyermekibbé válni, illetve azokhoz, akik szeretnének közelebb kerülni a gyerekekhez, s mint kiderül, ez a két dolog szorosan összefügg.

A huszonhat fejezet féléves periódusokban kíséri végig lánya, Heather életének első tizenkét és fél évét. Ezek a mélyen egyszemélyes történetek, emlékek, naplórészletek és töprengések fontos lelki igazságokra világítanak rá, miközben az író legbensőbb érzéseit és gondolatatit ismerhetjük meg belőlük az apaság élményéről, az isteni kegyelemről, saját gyermeki énjének újrafelfedezéséről és arról, hogy mi mindent tanulhatunk a gyerektől.

Mindig csak az utolsónak kipróbált módszer válik be, de amikor ugyanez a módszer a legközelebbi alkalommal semmi sem használ, az ember gyanakodni kezd, hogy előzőleg talán csak véletlenül volt sikeres. A kisbabák imádják ezt a játékot játszani, amelynek persze megvannak a maga szabályai. Például: minél fontosabb, hogy egy módszer működjön, annál kevésbé valószínű, hogy a gyerek pozitívan reagál rá.

Az egyik módszer, ami remekül bevált Heathernél, az automata babaringató volt. Beleteszed a gyereket ebbe a fura szerkezetben, bekapcsolod, mire az öt percig előre-hátra billeg a lehető legszörnyűségesebb zajt csapva. De legalább a gyerek csendben van.

[…]

 Egyszeriben minden látható ok nélkül sírásban tört ki. Többféle sírás van, mindegyik másképp hangzik, és abban a pillanatban tudtam, hogy ez nem az a szokásos sírás, mint mikor becsípődik az ujja vagy valamilyen kívánsága nem teljesül. Mélyen megrendült sírás volt.

Hallotta már valaki egy gyermek megrendült sírásának hangját? Feltételezem, az angyalok sírása sem lehet meglepőbb, szentségesebb, szívfájdítóan tisztább.
Heather hosszan és keservesen sírt, és amikor abbahagyta, arca a frissen bomlott rózsára hasonlított, melyen harmatcsepp csillog az első reggeli fényben.

Később, amikor megkérdeztem tőle, mi történt, egyszerűen azt mondta, „Láttam egy angyal fényét.” Akkoriban egy angyalokról szóló könyvön dolgoztam, és megemlítettem neki, hogy vannak, akik nem emberi alakként képzelik el az angyalokat, hanem színes fényként.

A templom karzata felé pillantva aznap reggel Heather meglátott egy gyönyörű, sok színből álló fénykört. Ez érintette meg a szívét, és még sokáig úgy emlegette ezt az élményt, hogy „látomása” volt.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fésűs Éva mesebirodalma húsvétra (április 6. 10:30)

A torinói lepel üzenete (április 3. 10:41)

Püspök atya verset mond (március 30. 10:22)

Jézus, világ Megváltója (március 27. 9:30)

Itt az alkalmas, szent idő (március 23. 9:14)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Benkő Ágota & Vértesaljai László SJ: Zarándokolni jó

Benkő Ágota & Vértesaljai László SJ

Zarándokolni jó

2900 Ft

Bándi Gyula: Környezetjog

Bándi Gyula

Környezetjog

4900 Ft

Dr. Veres András: Elvitte őt Jézushoz

Dr. Veres András

Elvitte őt Jézushoz

2550 Ft