Kapcsolatklinika

Szerző: Dr. Les & Dr. Leslie Parrott

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-95648-0-0
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 304
Méret: 141x197 mm
Kötés: puhafedeles

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

A magány arra való az életünkben, hogy megismerjük Istent, a közösség pedig arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat. A helyes önismeret és a kapcsolatképesség tehát kéz a kézben járnak. Ez a könyv közérthető módon, könnyed stílusban tárja elénk a dinamikus emberi kapcsolatok legfontosabb alapelveit.

Életünk legértékesebb kincsei a kapcsolataink. A pszichológus szerzők a személyközi kapcsolatok lélektani vizsgálatának legfrissebb eredményeit alkalmazva olyan kérdésekre keresik a választ, mint:

• Kik vagyunk, és mit viszünk magunkkal a kapcsolatainkba?
• Hogyan formálja a kapcsolati mintáinkat a család, amelyben felnőttünk?
• Hogyan építhetünk ki tartós barátságokat?
• Hogyan találhatunk szerető társra?
• Hogyan vészelhetjük át a szakításokat?
• Hogyan lehet őszinte és hiteles az Istennel való kapcsolatunk?

A könyvben található önismereti tesztek segítenek az egészséges és a jól működő kapcsolatokhoz szükséges készségek elsajátításában.

A szerzők az amerikai Seattle Pacific University-n működő Kapcsolatfejlesztő Központ igazgatói. Les Parott a klinikai pszichológia professzora, Leslie Parott házasság- és csalásterapeuta.

Akkor tehát reménytelen a helyzetünk? Vajon be kell érnünk kapcsolatainkban a teljességérzet tovatűnő pillanataival? Egyáltalán nem. Emberi kapcsolatainkban ugyan időről időre csalatkoznunk kell, ám bátran bízhatunk abban, hogy az Istennel való kapcsolat igazán és teljes mértékben be fogja tölteni a fontosságérzet utáni vágyunkat. Ahogyan könyvünk utolsó fejezetében látni fogjuk, egyedül Isten képes feltétel nélkül és kitartóan szeretni minket még rossz hangulatunk és hibáink ellenére is. Az ő szeretete akkor sem szűnik meg, amikor az emberekben csalódnunk kell.

[…]

Több tényezőtől is függ, hogy az egykori szerelmesek barátként tudnak-e viszonyulni egymáshoz szakítás után. Jobbak az esélyeik abban az esetben, ha a szakítás kölcsönös megegyezésen alapult, ám ez, lássuk be, nem túl gyakori. A felmérések szerint az esetek 51%-ában a nő, míg 42%-ában a férfi kezdeményezi a kapcsolat befejezését, ami azt jelenti, hogy közös megegyezésről csupán a párok 7%-ánál beszélhetünk. Érdekes módon lényegesen nagyobb esély van baráti kapcsolat kialakítására, ha a szakítást a férfi kezdeményezte. Azok a párok, akik a nő akaratából váltak külön, igen ritkán maradnak „csak barátok”.

[…]

Sok mindent elfelejtünk abból, amit életünk során tanulunk. Talán már arra sem emlékszünk, mit olvastunk e könyvben a családi háttérről, a nemek közötti különbségekről, a barátságról vagy a szerelemről. A felejtés önmagában még nem olyan nagy baj. Ám ha azt is elfelejtjük, kihez tartozunk, s hogy mindenekfelett Istenre van szükségünk, teljességre törekvő lelkünk egészségtelen kapcsolatokba hajszolhat bennünket. Ha távol élünk Istentől, átjárja szívünket az önzés, s végképp magunkra maradunk ebben a rideg világban. Az Istennel való kapcsolatban azonban életünk megszentelődik és kiteljesedik, és lelkünk megelégedésre talál.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Kosztolányi Dezső: Ezüst Mária

Kosztolányi Dezső

Ezüst Mária

2000 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Nicolaus Cusanus: A hit békéje

Nicolaus Cusanus

A hit békéje

2600 Ft

Nagy Alexandra: Baráti mosolyok

Nagy Alexandra

Baráti mosolyok

2800 Ft

Miklós zsicsai püspök: Egy hittérítő levelei

Miklós zsicsai püspök

Egy hittérítő levelei

2300 Ft