Párbeszédek a Csönddel - Imák és rajzok

Szerző: Thomas Merton

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-99200-4-0
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 192

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Thomas Merton (1915-1968) trappista szerzetes, a modern idők egyik legnagyobb hatású, világszerte ismert lelki írója. Huszonhat éves korában elhatározta, hogy trappista szerzetes lesz, és egész életére elkötelezte magát választott hivatásának. Kentuckyban, a Miasszonyunkról Nevezett Getszemáni Apátság puritán falai között Merton arra törekedett, hogy megváltoztassa a világot, és közelebb kerüljön Istenhez. A kötetben található rajzok és imádságok ennek az útnak bensőséges, gyönyörű emlékei – Merton párbeszéde Istennel.

Merton rajzaiban megfigyelhetjük, hogy az alakos ábrázolásoktól hogyan jut el az absztrakt képekig, a Zen és a keleti kultúrák iránti érdeklődésétől indítva. A művészet a vérében volt: szülei mindketten művészek voltak. Mindegyik imában és mindegyik tollvonásban megérezhetjük Merton szenvedélyes istenkeresésének mélységeit, ha odafigyelünk hangjára, amellyel szívből fakadó dalait felajánlja Istennek és a világnak.

A Párbeszédek a Csönddel arra hívja az olvasót, hogy lépjen be a szemlélődés szent birodalmába, és csöndben figyelve várakozzon arra, hogy Isten megjelenjék az életében. Itt az üresség összekapcsolja a külső és a belső világot, a sötétség pedig világossággá válik – ez az a hely, ahol Isten szava megnyilatkozik.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Anselm Grün: Gondolatok születésnapra

Anselm Grün

Gondolatok születésnapra

1290 Ft

Bernhard Meuser: Youcat

Bernhard Meuser

Youcat
Bérmakönyv

2600 Ft

Anselm Grün OSB: Kiút a depresszióból

Anselm Grün OSB

Kiút a depresszióból

1900 Ft

Gary Chapman: Segítség, rokonok lettünk!

Gary Chapman

Segítség, rokonok lettünk!

2200 Ft