Párbeszédek a Csönddel - Imák és rajzok

Szerző: Thomas Merton

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-99200-4-0
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 192

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Thomas Merton (1915-1968) trappista szerzetes, a modern idők egyik legnagyobb hatású, világszerte ismert lelki írója. Huszonhat éves korában elhatározta, hogy trappista szerzetes lesz, és egész életére elkötelezte magát választott hivatásának. Kentuckyban, a Miasszonyunkról Nevezett Getszemáni Apátság puritán falai között Merton arra törekedett, hogy megváltoztassa a világot, és közelebb kerüljön Istenhez. A kötetben található rajzok és imádságok ennek az útnak bensőséges, gyönyörű emlékei – Merton párbeszéde Istennel.

Merton rajzaiban megfigyelhetjük, hogy az alakos ábrázolásoktól hogyan jut el az absztrakt képekig, a Zen és a keleti kultúrák iránti érdeklődésétől indítva. A művészet a vérében volt: szülei mindketten művészek voltak. Mindegyik imában és mindegyik tollvonásban megérezhetjük Merton szenvedélyes istenkeresésének mélységeit, ha odafigyelünk hangjára, amellyel szívből fakadó dalait felajánlja Istennek és a világnak.

A Párbeszédek a Csönddel arra hívja az olvasót, hogy lépjen be a szemlélődés szent birodalmába, és csöndben figyelve várakozzon arra, hogy Isten megjelenjék az életében. Itt az üresség összekapcsolja a külső és a belső világot, a sötétség pedig világossággá válik – ez az a hely, ahol Isten szava megnyilatkozik.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink