A te családfád gyógyítása

Kérdések és feleletek az élet problémáira

A te családfád gyógyítása

Szerző: John H. Hampsch C.M.F.

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-92815-6-1
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 332
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1600 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szerző ebben a könyvében egy szokatlan témáról ír. Arról, hogy mi emberek sokkal jobban összetartozunk, mint gondolnánk. Ez főleg a családfára érvényes. Ez az összetartozás azt jelenti, hogy nem csak szüleink magatartásmintái hatnak ránk, hanem az előző generációk jó és rossz hatásai is érvényesülhetnek benne.

Az örömhír az, hogy Jézus Krisztus által van hatalmunk a múltat és a jelent átalakítani. Beléphetünk a „szenvedő Egyház” közösségébe, és imádkozhatunk a tisztítótűzben szenvedő rokonainkért. Kérhetjük az örökölt rossz hajlamoktól való szabadulást, és a belső sérelmek gyógyulását. Ebből az következik, hogy elmúlhatnak jelenlegi betegségeink, depresszív hangulataink, félelmeink. Ezért nagy jelentőségű a családfa gyógyulásáért való ima és szentmise.

John H. Hampsch atya a claretinus szerzetesrend tagja. Papi szolgálatát egy plébánián kezdte, később tanított szemináriumban. Ismert főiskolai professzor, egyetemi előadó, és közkedvelt író.

A családfa-gyógyító program célja inkább a megelőzés, mint a gyógyítás. Ebből a szempontból nagyobb hangsúlyt helyeznénk az utódokra, mint az ősökre. Mindkét esetben, vissza- vagy előretekintve, a gyökerek rendszerét vagy a fa külső ágait szemlélve mindig azt kell az eszünkben tartanunk, hogy a gyógyítás fő területe – a Szentírás megerősítése szerint – „a harmadik vagy negyedik nemzedékig” tartó ág. Még akkor is, ha a gyógyítási folyamat egy vagy két nemzedéket át is ugorhat.

Előfordulhat, hogy a rendellenesség nem jelentkezik egyik vagy másik egyénnél a vérvonalon belül. Jézus szavaival: „El van rejtve a szemed elől. Mert jönnek napok, amikor ellenségeid körülvesznek sáncokkal, bekerítenek és szorongatnak mindenfelől. Földre tipornak téged és gyermekeidet, akik benned laknak; nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod idejét.”
(Lk 19,42-44)

Nem tudjuk megváltoztatni az őseinket, de az utódainkért tudunk valamit tenni. Valamennyit változtathatunk őseinken azáltal, hogy feloldjuk a fennálló kötelékeket azokkal a spirituális technikákkal, amelyeket ez a könyv felvázol, azonban sokkal többet tehetünk az utódainkért.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink