Meghívás az életre - Lelkiismeret vizsgálat felnőtteknek

Szerző: Katona István & Kunszabó Zoltán

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-92815-5-4
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 136
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

2250 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

„Ebben a könyvben szeretnénk segíteni azoknak a felnőtteknek, akik rendbe akarják hozni életüket egy átfogó életgyónás formájában.

Isten személyes kapcsolatba akar lépni velünk. ennek a szerető kapcsolatnak az akadály a bűn. Ha szívünk tele van rosszindulattal, hazugsággal, lázadással, haraggal, akkor nem leszünk képesek személyes kapcsolatba lépni az Úrral. Nem szolgálhatunk a bűnnek és ugyanakkor az Istennek. Jézus határozottan megmondta: „Senki nem szolgálhat két Úrnak. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” (Mt 6,24).

A szívtisztaság nemcsak az Úrral való kapcsolat szempontjából fontos, hanem a saját boldogságunk szempontjából is. Isten növekedésre hív bennünket. Lelki növekedésünket akadályozzák a bűnök. Ha nem akarunk éretlen, boldogtalan emberek lenni, ha be akarjuk fogadni azt a teljes életet, amit Isten felkínál nekünk, akkor kerülnünk kell a bűn minden formáját.”
Katona István atya

5. A HÁLAADÁS SZEREPE

A hálaadás a kulcs Isten áldásaihoz. Mert a hálaadásban megnyílik a szív és Istennel egyesül. Nincs már elégedetlenség és zúgolódás, hanem csak béke és öröm. Van, aki egész életében délibábokat kerget. Mindig más akar lenni, mint ami, ahelyett, hogy hálát adna és örülne valódi jó tulajdonságainak. A lelkiismeret-vizsgálathoz hozzátartozik, hogy az ember hálát adjon életéért, a benne rejlő értékekért és a megváltásért. Hálát adni mindenért, ez a gyógyulás forrása.

[…]

Krisztust ismerni annyit tesz, mint találkozni vele. Csak így tudunk igazán megismerni valakit. Nagy a különbség aközött, hogy valakiről csak hallunk valamit, vagy személyesen ismerjük. Utóbbi csak akkor lehetséges, ha találkozunk vele. Kérjétek a Krisztussal való személyes találkozás kegyelmét!
Arról az ismeretről van szó, amelyről Pál apostol azt mondta, „mindent veszteségnek tartok, az én Uramnak, Jézus Krisztusnak ismeretéhez képest.” (Fil 3,8) Ha ezt a legfontosabb ismeretet nem sajátítjuk el, akkor az összes többi tudásunk és diplománk szemétbe való.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

: Családi lap

Családi lap

200 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0500

350 Ft

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-007

10 Ft