A gyógyító zene

Szerző: Harmat László & Tardy József

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-99813-2-4
Kiadó: Új Ember Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 210

2490 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Sok ismeretünk van már a test és a lélek kölcsönhatásairól és pszichoszomatikus kezeléséről, de még nem elegendő. Ma még nem tudjuk ellensúlyozni a gyógyítók specializálódásából eredő terápiás széttagolódást, elkülönülést. Éppen ezért örömmel kell fogadni minden kísérletet, amely e téren összefoglalja mai tudásunkat és bemutatja a bio-pszicho-szociális betegségmodellt és az ebből adódó gyógyítási lehetőségeket.

Ez a könyv az ilyen gyógyítás lehetőségének egyik példája és szakszerű, hiteles leírása. Klinikai pszichológusok tekintik át szakterületüket. A magatartás-tudományi szakember, kutató a szakirodalom ismerete felől, a gyakorló terapeuta, rehabilitációs területen dolgozó lélekgyógyász pedig a klinikum felől foglalja össze, hogyan jelenik meg ez a különös összefüggés psziché és szóma között a betegek panaszaiban és tüneteiben, és hogyan is valósulhat meg a holisztikus segítés.

A szerzők nagy érdeme, hogy a szerteágazó témakörbe egy sajátos terápiás eszközön, a zene alkalmazásán át nyújtanak betekintést az olvasónak. Ez mintegy Ariadné fonala. Nemcsak az emberi bajok természetében lehet ennek révén eligazodni, hanem azt is megérthetjük, hogyan lehet a zenét felhasználni a legkülönbözőbb betegségek gyógyításában.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink