A megszabadított Jeruzsálem

Szerző: Torquato Tasso

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-27733-4-6
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 540

3800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Torquato Tasso (1544–1595) nemcsak az olasz, hanem a világkultúrának is kiemelkedő alakja, aki az irodalom szinte valamennyi akkor létező illusztris, tudós műfajának kiváló művelője volt, de tartós, máig élő hírnevét elsősorban hőseposzának, A megszabadított Jeruzsálemnek köszönheti, melyet 1575-ben fejezett be.

A mű témáját a kortársak méltán érezhették aktuálisnak, hiszen Európa és az Oszmán Birodalom harca éppen azokban az években lépett döntő szakaszába, azzal a különbséggel, hogy már nem a Szent Sír felszabadítása volt a cél, hanem a mediterrán világ fölötti uralom megszerzése. Az eposz így egyszerre fejez ki történelmi, vallási és politikai motívumokat.

A történet a keresztes háborúk korában játszódik, amikor az egész keresztény világ összefog, hogy a Szent Sírt visszaszerezzék a muzulmánoktól. Bár a háború mát hat éve zajlik, a keresztes hadak még nem jutottak el Jeruzsálemhez. Isten akkor elküldi Gábriel arkangyalt a frank vezérhez, hogy a vezetésével kezdjék meg a város ostromát. Ezzel az eszménnyel veszi kezdetét az eposz, melyben keresztények és pogányok állnak egymással szemben, tragikus és megható szerelmek szövődnek, miközben véletlen és csodás események sora követi egymást.

A megszabadított Jeruzsálem századok óta töretlen népszerűsége és hatása nem véletlen – ezért is adja a Szent István Társulat az olvasó kezébe Tasso remekművét Hárs Ernő fordításában, mely a szerzőhöz méltó, magas költőiségű, formájában és szellemiségében egyaránt hű az eredeti alkotáshoz.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Boldog Charles de Foucauld: Isten a szeretet

Boldog Charles de Foucauld

Isten a szeretet

890 Ft

Emmerick Anna Katalin: A Szent Szűz Mária élete

Emmerick Anna Katalin

A Szent Szűz Mária élete

3200 Ft