Ferenc pápa küldetése

Út a tangótól a Vatikánig

Ferenc pápa küldetése

Szerző: Matthew E. Bunson

Cimkék: Ferenc pápa

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-05939-8-4
Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 268

3500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

2013-ban a katolikus egyház olyan eseményeket élt meg, amelyeknek jelentőségét egyelőre nem tudjuk még felmérni: idős korára való tekintettel első ízben mondott le pápa, első alkalommal választottak latin-amerikai bíborost Péter utódául, aki (első jezsuita pápaként) elsőként vette fel a Ferenc nevet. A történések a közvélemény figyelmének középpontjába kerültek, ám a média tudósítói és kommentátorai láthatóan nem tudták kezelni és értelmezni mindazt, ami a szemünk előtt lezajlott.

Bunson könyve éppen abban segít az olvasónak, hogy ezt a valóságot ismerje meg jobban. Az amerikai szerző közérthető nyelven megírt kötete alapos hittani és „vatikáni” ismeretekkel felvértezve mutatja be nem csak a sorsfordító hónapok történéseit és az új pápa személyét, de azt a katolikus egyházat is, amely most új vezetőt nyert Ferenc személyében.

Jó szívvel ajánljuk az írást mindazoknak, akik érdeklődéssel figyelték és figyelik az új pápa megválasztását, első hónapjait, de azoknak is, akik nyitottak a katolikus egyház jobb megismerésére – bizonnyal számos kérdésükre választ kapnak. A könyv magyar kiadásához, Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője írt előszót. A kiadó közreműködésével a kötetet megvásárló olvasók példányonként 120 Ft-tal támogatják az alapítvány céljait.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?