Fehér szavak

Kisregények a pálos rend történetéből

Fehér szavak

Szerző: Elmer István

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-27745-1-0
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 388

1900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a Pálos Rend múltja még mindig ismeretlen sok honfitárs előtt. Szervesen következik ez abból, hogy a rend több alkalommal is kénytelen volt beszüntetni működését, hogy több alkalommal is kényszerítették kolostorainak lakóit, hogy végleg elhagyják azt a helyet, amelyet isteni meghívásra egész életükre szólónak gondoltak. Az egykori pálosok emléke már-már örökre eltűnni látszott nemzetünk emlékezetéből.

Az utóbbi időben azonban egyre többen kezdtek el foglalkozni mind a régi korok, mind a XX. század pálos szerzeteseivel, köztük azokkal a kiemelkedő személyekkel is, akik kiálltak a katolikus hitükért, és hűségesek maradtak szerzetesi fogadalmukhoz.

Elmer István e könyvében az írói fantázia segítségével jelenik meg néhány pálos előd. Nem az életrajzi hitelesség, hanem a pálos lelkület ábrázolása volt a szerző elsődleges célja. Bemutatja, hogyan gondolkodhatott egy pálos szerzetes, segít elképzelni, milyen lehetett eleink élete békeidőben és háborúságok idején.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!