Élni fog a szívetek

Kiutak a depresszióból

Élni fog a szívetek

Szerző: Wunibald Müller

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31404-7-5
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 116
Méret: 102x185 mm
Kötés: puhafedeles

1890 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Becsülnünk kell létünk sötét oldalát, nem tagadhatjuk le, nem léphetünk át rajta, hiszen ha helyesen használjuk, segítséget kínál lelki és szellemi növekedésükhöz.

Wunibald Müller (1950-) pszichoterapeuta, teológus, a münsterschwarzachi bencés apátság lelkigyakorlatos házának alapítója és vezetője, lelkigondozók lelkigondozója.

A terapeutával találkozva a depresszív embernek mindig újból támaszt és tartást kell megtapasztalnia. Jürg Wunderli súlyos hibának tartja a „Szedd össze magad! Aki akar, az talál megoldást” jellegű felszólítást – amely még az orvosok körében is elterjedt –, hiszen a depresszív páciensek esetén épp az akarati törekvések és a motivációk gátoltak. Egy ilyen felszólítás legfeljebb csak erősíti a tanácsot kérő kétségbeesését kurdarca miatt, és még inkább szenvedni fog a bűntudattól. Míg a terápiában egyébként ajánlatos tartózkodni a tanácsosztogatástól, a depresszív embernél a támasz megnyilvánulása érdekében hasznos lehet a tanács.

[…]

Az élet második fele szembesít bennünket az öregedés, erőink, lelkesedésünk és bizalmunk fogyatkozásának a valóságával, akár tudomásul vesszük és elfogadjuk azt, akár nem. Ez az a kor, amely megköveteli, hogy elfogadjuk az öregség szabta korlátokat, életünk részeként tudomásul vegyük és elfogadjuk a korábban ismeretlen fájdalmakat, és végül engedjük érvényre jutni a haldoklás és a halál tényét saját valóságunkként. Mindennek tudomásulvétele és elfogadása nem megy könnyen, nem kapjuk egyszerűen ajándékba. Az elengedést, az ismételt elengedést kívánja meg tőlünk. El kell engednünk az ifjúságot és mindazt, amit jelképez, ennek az életkornak az izgalmas, lelkes, lendületes, energiától feszülő tapasztalataival, gondtalanságával és látszólag határtalan lehetőségeivel együtt. Jogos, ha a múltra emlékezve az ember depresszív hangulatba kerül, s ez esetleg eluralkodik rajta. Hadd legyen. Vele együtt megjelenik azonban az elégedettség érzése az elmúlt dolgokkal és mindazzal kapcsolatban, ami most van, másképp vagy, de nem kevésbé értékes, tápláló és kiteljesedést hozó, mint a múlt.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Garcia M. Colombás: A Szentírás olvasása

Garcia M. Colombás

A Szentírás olvasása

1890 Ft

Emmánuel Maillard: A rejtőzködő - Medjugorjei Gyermek

Emmánuel Maillard

A rejtőzködő - Medjugorjei Gyermek

3500 Ft

Bakos Rafael OCD: A Lélektől megragadottá válni

Bakos Rafael OCD

A Lélektől megragadottá válni

2300 Ft