12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt

Szerző: Gary Chapman

Cimkék: Esküvő

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28812-0-1
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 152
Méret: 136x205 mm
Kötés: puhafedeles

3500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Mire érdemes felkészülniük a pároknak házasságkötés előtt, hogy sikeres és jól működő kapcsolatnak nézzenek elébe? Kommunikáció, érzelmek kifejezése, konfliktusmegoldás, bocsánatkérés, nézeteltérések tisztázása, pénzügyek kezelése, a szülőkkel való kapcsolat – Chapman ilyen és hasonló kérdésekben ad útmutatást és megvitatására érdemes szempontokat a leendő házastársaknak.

Először is szembe kell néznünk azzal az elkerülhetetlen ténnyel, hogy igenis lesznek köztünk nézeteltérések. Ám a nézeteltérések nem annak a jelei, hogy nem a megfelelő partnerrel kötöttük össze az életünket, inkább csak azt bizonyítják, hogy emberek vagyunk. Mindannyian hajlunk arra a feltételezésre, hogy a mi gondolataink a leghelytállóbbak. Arról azonban gyakorta megfeledkezünk, hogy házastársunk is éppen így vélekedik a saját gondolatairól. Más a gondolatmenetünk, és már érzelmek vezérelnek minket. A gondolkodásmódunkat és az életszemléletünket nagymértékben befolyásolja élettörténetünk, értékrendünk és személyiségünk – ami mindannyiunk esetében más és más.

[…]

Gyakorta előfordul, hogy a Holt-tenger a csobogó patakkal köt házasságot. A házasság előtt ellentétes tulajdonságaikat vonzónak találják egymásban. A Holt-tenger nyugodt lehet randevú közben, mert nem kell azon törnie a fejét, miről beszélgessen partnerével, bőven elég, ha üldögél és egyetértően bólogat, hiszen a csobogó patakból szüntelenül ömlik a szó. A csobogó patak szintén elégedett, hiszen a Holt-tengernél jobb hallgatóságot aligha találhatna. Előfordulhat azonban, hogy ötévi házasság után a csobogó patak úgy érzi, alig ismeri a társát. A Holt-tengernek viszont úgy tűnhet, hogy túlságosan is jól ismeri a csobogó patakoz, és ez járhat a fejében: „Bárcsak abbahagyná a szüntelen csacsogást, és hagyna egy szusszanásnyi szünetet!”

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Szauer Ágoston: Stációk

Szauer Ágoston

Stációk

300 Ft

Turay Alfréd : Istent kereső filozófusok

Turay Alfréd

Istent kereső filozófusok

1900 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0414

350 Ft